Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919

Google News

Este un fapt ca instrumentele de marketing sunt folosite in mod constant pentru promovarea site-urilor web. Pe masura ce tehnologia se dezvolta si totul devine automatizat, apar noi metode de publicitate digitala si tendinte in marketing. Daca doriti sa tineti pasul cu progresul, ar trebui sa utilizati primele 10 tendinte de marketing, care vor maximiza eficienta si cererea proiectului de afaceri in 2022.

Tendinte In Marketing

Marketingul digital este folosit pentru a dezvolta diverse proiecte si a atrage mai multi clienti pe internet. Este un fel de activitate care variaza ca succesiune si usurinta. Toate acestea au ca scop promovarea afacerilor si a diferitelor domenii de activitate. Acest tip de publicitate este folosit pentru:

 • Vanzari in retele sociale (SMM);
 • Adaugarea de reclame pe platforme speciale si motoare de cautare (PPC);
 • Promovarea paginii sus in lista de cautare (SEO).

Daca comparam marketingul pe internet cu companiile de publicitate clasice, este o varianta mult mai pertinenta, deoarece marketingul pe internet foloseste doar cele mai eficiente metode. Permite companiei sa comunice cu clientii. Aduce si alte beneficii, cum ar fi:

 1. Interactivitate. Publicitatea pe internet – este o comunicare directa cu clientul. Permite utilizatorilor sa controleze procesul si sa vada reactiile utilizatorilor la fiecare tip de produs.
 2. Directionare. Aceasta metoda poate ajuta compania sa arate anuntul numai acelor utilizatori, care ar putea cumpara produsul. De obicei, face ca publicul tinta sa fie mai mare si ajuta la cresterea veniturilor si a vanzarilor.
 3. Web-analitics. Compania il poate folosi si analiza eficienta instrumentelor utilizate in publicitatea pe internet. Instrumentele cu eficienta scazuta ar putea fi puse deoparte, iar anuntul poate fi reconstruit pentru a creste cererea.

Pentru a profita la maximum de publicitatea de pe site, va trebui sa creati strategii de marketing. Agent Promovator – este un instrument sau un set de instrumente care promoveaza pagina in cel mai bun mod. Specialistii in marketing vor trebui sa urmeze tendintele si toate metodele inovatoare pentru a atinge obiectivele.

In acest articol avem solutia cum sa reusesti in afacerea ta prin solutii de marketing online care va promova si va oferi paginilor web trafic masiv de utilizatori si vor crea o palnie de vanzari.

Ce metode de marketing digital vor deveni populare in 2022?

Comunicarea prin internet ocupa o pozitie de lider in lume datorita situatiei actuale. Acesta este motivul pentru care publicitatea pe diverse platforme necesita multe instrumente de marketing digital. In 2022, cererea de publicitate web va creste.

Conform acestor informatii, vreau sa analizez tendintele marketingului digital care vor avea o semnificatie cruciala in promovarea site-urilor web in 2022. V-am adus cele mai solicitate 10 instrumente. Le poti folosi pentru a atrage noi clienti, a mentine traficul si a creste veniturile companiei.

1. Textele SEO ca instrument de optimizare si promovare

Aceasta metoda a fost intotdeauna foarte eficienta. Utilizeaza intrebarile utilizatorilor, ceea ce ofera site-ului web sansa de a aparea in top 10. Teoretic, acest tip de optimizare nu se schimba, cu toate acestea, marketerii pot folosi multe instrumente pentru aceste scopuri. Unul dintre ele este Google Trends. Daca informatiile sunt cautate prin Google, sistemul va urmari nivelul de popularitate pentru o anumita perioada de timp.

Ideea este ca cele mai folosite expresii cheie vor promova site-ul pe lista.

Optimizarea cautarii este intr-adevar o parte integranta a marketingului digital. Este responsabil pentru cresterea popularitatii site-ului dvs. si mentinerea marcii dvs. deasupra tuturor concurentilor. Imbunatateste vizibilitatea site-ului web, traficul utilizatorilor, rata de conversie si profitabilitatea investitiei. Site-ul web bine cotat este mai accesibil pentru utilizatori in comparatie cu altii. Este dezvoltat pe baza logicii Google, care foloseste rata de conversie a site-ului. In acest articol, va explicam importanta si necesitatea acestuia in marketingul digital. Dar mai intai, permiteti-ne sa va prezentam piata digitala in sine, optimizarea cautarii si termenii aferenti.

Marketingul digital este o tehnica de marketing cuprinzatoare, care include cateva alte practici de marketing. Este un tact de marketing folosit pentru promovarea marcii, produselor sau serviciilor, folosind tehnologii digitale, cum ar fi e-mailul, dispozitivele mobile, televiziunea, radioul etc. Optimizarea sistemelor sociale, optimizarea site-urilor de retele sociale, marketingul sistemelor de cautare, automatizarea continutului, marketing de continut etc. – Marketingul comercial, marketingul pe site-uri de retele sociale, reclamele de context, reclamele media, e-marketingul etc., sunt subseturi de marketing digital. Marketingul digital nu se refera doar la cumpararea si vanzarea de articole si servicii publicitare. Este sursa de divertisment, cooperare sociala, stiri, cunoastere a marcii etc.
Cand toata lumea se indreapta catre marketingul digital si noile sale metode de dezvoltare in aceasta era digitala, este necesar sa va mentineti deasupra tuturor concurentilor. Trebuie sa ramaneti vizibil in randul altor utilizatori pentru a fi o parte lider a acestei tehnici de marketing; de aceea, diferitele subseturi de marketing digital sunt esentiale. Optimizarea site-urilor in retelele sociale este una dintre ele.

Optimizarea site-urilor de retele sociale este o metoda de colectare a traficului utilizatorilor pe site. Include diverse strategii care au ca rezultat mai multi vizitatori si, prin urmare, clasamente mai ridicate ale site-urilor. Acest lucru depinde in principal de factorul SEO, care este puternic influentat de schimbarile din motoarele de cautare. In strategiile SEO sunt folosite diverse tehnici si metode.

1.Optimizarea On-Page

Optimizarea paginii este o metoda SEO care permite vizibilitatii si traficului site-ului web sa creasca in mod corespunzator. Include actiuni care fac ca motorul de cautare a site-ului web sa fie prietenos prin aplicarea unor tehnici precum site-ul trebuie sa aiba toate paginile semnificative cu o buna densitate de cuvinte cheie si meta cuvinte cheie etc.

2.Optimizarea Off-Page

Optimizarea off-page reprezinta construirea de link-uri si promovarea site-ului in canalele sociale si anunturi pe site-uri cu trafic ridicat. Nu este vorba doar de site-uri care schimba metodele de promovare.

2. Oferta personalizata absoluta

Utilizatorii vad o multime de reclame in fiecare zi. Si multe dintre ele nu pot fi legate de un anumit magazin. Uneori, reclamele nu raspund nevoilor si intereselor utilizatorilor. Acestea sunt motivele pentru care ar trebui luate in considerare abordarile individuale. Aceasta metoda include o serie de sarcini principale:
 • Continutul este afisat intr-o perioada specificata;
 • Reclama trebuie personalizata in functie de nevoile clientilor;
 • Geolocalizarea reclamei ar trebui sa fie corecta;
 • Publicul tinta ar trebui sa fie adecvat.

Pentru a explica aceasta metoda intr-un mod mai simplu, imaginati-va ca utilizatorii vad fiecare banner si bloc de reclame exact atunci cand si-au dorit si au avut nevoie. Utilizatorul va simti ca este o oferta individuala si unica, reclama nu va provoca reactii negative si dorinta de a o inchide. De obicei, sunt folosite date personale, cautari si informatii despre navigarea continutului.
Acest lucru permite clientilor sa vada doar acele produse care vor satisface nevoile si interesele lor.

3. Utilizarea influentei in marketing

Acest instrument nu este nou, dar an de an este inca in tendinte. Influenta in marketing este o metoda clasica pentru companii. Era folosita in videoclipuri, unde se uitau oameni celebri, aceste videoclipuri fiind difuzate la televizor. Este o metoda extrem de eficienta si o tendinta de marketing digital.

Acum, in loc de vedete de la Hollywood, vedem vloggeri populari pe YouTube sau alte vedete din retelele sociale. Prezinta incredere si au un public urias. Audienta este exact asa cum este zona de activitate a bloggerului. De exemplu, daca un blogger coace, atunci vasele de copt si ustensilele de bucatarie vor fi un subiect de interes pentru abonati.

Aria larga de activitate a micro influencerilor este o oportunitate de cooperare pentru multe companii. Aceasta reclama va fi cu siguranta adresata clientilor.

4. Implementarea continutului clientului

Aceasta este una dintre cele mai populare si mai rentabile metode de marketing digital. Ideea este ca utilizatorii sa partajeze informatii despre continut. Nu este nevoie sa cumparati o promotie, utilizatorul impartaseste informatiile gratuit, doar pentru ca ii place produsul.

Este posibil sa vezi adesea bloggeri facand asta, facand recenzii despre produse. Si de obicei lasa link-uri directe catre produs din descriere.

Cu toate acestea, trebuie sa incurajati acest tip de promovare. De exemplu, o companie ar putea sa:

 • Ofera reduceri personale;
 • Trimite coduri promotionale;
 • Like si repostarea postarilor utilizatorilor;
 • Ofera donatii pentru dezvoltarea canalului;
 • Ofera cooperare si un produs nou pentru revizuire.

Acest tip de continut inseamna succes pentru ambele parti, deoarece ajuta la atragerea de noi abonati si la cresterea bazei de clienti.

5. Integrare chatbot

Brandul ar trebui sa comunice cu clientul, este crucial, pentru ca daca utilizatorii au intrebari, primesc raspunsuri in acel moment, iar asta reprezinta un suport de inalta calitate. Acest lucru face site-ul popular si creste valoarea experientei utilizatorului, ceea ce va ridica site-ul in varful sistemului de cautare, in conformitate cu tendintele de marketing pentru motoarele de cautare. Acum, pe masura ce inteligenta artificiala se imbunatateste, chatbotii pot invata din intrebarile si solutiile de sarcini, care au fost oferite altor clienti. Toate acestea sunt posibile, datorita invatarii automate. Folosind un chatbot puteti obtine multe avantaje:
 • Comunicare 24/7;
 • Client suport permanent;
 • Reducerea costurilor la centrele de apeluri;
 • Colegii vor petrece mai putin timp rezolvand sarcini simple;

Chatbot-urile pot fi integrate pe site si instalate chiar in mesagerie sau retelele sociale. Dezvoltarea inteligentei artificiale va ajuta clientul sa obtina un raspuns imediat la intrebare, iar daca botul are dificultati in a raspunde, acesta va trece clientul catre angajat. A avea grija de publicul tinta va creste ratingurile companiei.

6. Utilizarea realitatii artificiale

Realitatea virtuala a devenit populara, ceea ce a facut si realitatea augumentata (AR) la fel de populara. Este mai simpla, dar ajuta clientii sa aleaga magazinul online.

Tehnologia realitatii augumentate este conceputa pentru smartphone-uri si tablete. Acest lucru va ajuta la atragerea mai multor clienti si la extinderea publicului tinta.

De exemplu, unele companii ofera sa incerce pantofii sau hainele prin intermediul camerei telefonului mobil. Clientul alege produsul pe care si-l doreste si sta in fata camerei. Imaginea hainelor este pusa pe persoana respectiva si ii permite sa vada cum arata.

Mai mult, unele magazine de materiale pentru constructii au adaugat aceasta caracteristica pentru a usura alegerea decorului. Prin mijloacele oferite de AR, clientul poate vedea cum arata diferitele variatii ale interiorului.

Acest lucru ii ajuta pe clienti sa vada si sa aleaga un produs si ii face sa simta ca detin deja acel produs.

7. Utilizarea videoclipurilor pentru publicitate

Videoclipurile sunt unul dintre cele mai populare tipuri de publicitate pe internet in marketing. Videoclipurile sunt de obicei postate pe aceste platforme:
 • YouTube;
 • Instagram;
 • Facebook;
 • TikTok;

Toate aceste retele permit utilizatorilor sa vada videoclipul si produsul, de asemenea, utilizatorii il pot partaja cu alte persoane. Videoclipul poate fi vizionat pe telefoane mobile si computere, de asemenea, poate fi vizionat la televizor, ceea ce extinde audienta.
Pentru a atrage noi clienti, va trebui sa adaugati o descriere, caracteristici ale produsului, varietatea de aplicatii mobile si servicii.

De asemenea, pe site poate fi creata o pagina speciala pentru videoclipuri, apoi clientul va putea vedea toate informatiile necesare.

8. Crearea de mesaje pentru achizitii

Aceasta metoda a fost dezvoltata pentru a repera clienti pe retelele de socializare si a-i directiona catre magazinele de pe internet. Acum este inca eficient, asa ca ar trebui sa fie folosit in 2022.

Pentru a face o achizitie, clientii nu trebuie sa treaca prin accesarea anumitor link-uri, sa gaseasca magazine sau alte tehnici. Tot ce trebuie sa faca este sa deschida casuta de e-mail. In scrisoarea virtuala vor vedea toate informatiile despre produs, inclusiv: marime, tip si pret. De asemenea, linkul pentru efectuarea unei comenzi este atasat acolo. Utilizarea mesajelor face procesul mult mai simplu si atrage mai multi oameni datorita simplitatii sale.

Dupa ce au facut un sondaj pe Instagram si Pinterest, analistii au aflat ca majoritatea comenzilor au fost facute pe aceste platforme. Compania poate folosi aceste postari pentru a creste veniturile si evaluarile site-ului. La final, clientul va trebui sa mearga pe pagina principala pentru a afla mai multe despre marfurile din alte categorii.

9. Vizualizarea produsului

Utilizarea continutului video are o multime de beneficii. Cu toate acestea, in 2022, alte tipuri de vizualizare vor fi mai populare, de exemplu: grafice, diagrame, imagini de produse si vizualizari 3D.

Ele ii ajuta pe clienti sa vada mai multe despre realizarile companiei, popularitatea acesteia si pretul produsului pe o grafica sau o diagrama circulara.

Aceasta tendinta a inceput in 2021, dar deoarece este o modalitate simpla de a obtine informatii, va fi o tendinta si in 2022 .

Aceasta metoda de vizualizare poate folosi blocuri de text daca este necesar. Pe modelele grafice pot fi afisate o gama larga de date.

10. Utilizarea tehnologiilor pentru a imbunatati experienta

Continutul conteaza cu adevarat, dar ratingul este influentat si de confortul si viteza de lucru a site-ului. Elementele banale de pe site care influenteaza viteza de lucru si nu ajuta clientul pot face site-ul mai putin popular.

Un ritm agitat de viata a introdus noi reguli. Clientii vor sa obtina rezultate imediat, fara sa astepte incarcarea site-ului. Cu cat clientul asteapta mai mult, cu atat este mai mare sansa de a parasi platforma. Aceste actiuni influenteaza experienta utilizatorului si motoarele de cautare o iau in considerare. Acest lucru poate scadea ratingul. Pentru a minimiza aceste momente negative, urmati aceste reguli principale.

 1. Asigurati viteza de incarcare constanta. Pentru ca procesul de incarcare sa fie la viteza maxima, unele animatii si decoratiuni suplimentare pot fi sterse sau pot fi folosite instrumente speciale pentru optimizarea codului. Acest lucru va garanta cea mai buna calitate si nu va influenta viteza de incarcare a site-ului web.
 2. Faceti interfata simpla si logica. Clientii ar trebui sa aiba acces la fiecare sectiune, iar functiile ar trebui sa fie logice si usor de accesat. Informatiile ar trebui sa fie bine structurate, cu titluri, si frumos concepute. Toate aceste caracteristici vor spori experienta utilizatorului la un nou nivel.
 3. Adaptare. Site-ul ar trebui sa functioneze atat pe dispozitive mobile cat si pe computer. Pagina ar trebui sa se adapteze la orice dimensiune a ecranului pentru a oferi cea mai buna experienta. Emotiile pozitive din navigarea pe site il vor promova.

Toate aceste caracteristici sunt nevoi de baza in 2022 care imbunatatesc experienta de utilizare a site-urilor web. Acum, clientii petrec mult timp pe internet si nevoia lor de informatii adecvate creste.

Rezultatul si concluziile la care s-a ajuns

Folosirea acestor metode ii va ajuta pe marketeri sa-si faca munca. Aceste actiuni vizeaza:

 • Cresterea ratingului site-ului;
 • Imbunatatirea experientei utilizatorului;
 • Cresterea veniturilor;
 • Cresterea publicului tinta.

Toate aceste aspecte influenteaza competitivitatea companiei. Noile tendinte vor ajuta la realizarea celor mai bune conditii si vor garanta confort si popularitate.
Dezvoltarea abilitatilor tehnologice necesita instrumente, metode si solutii noi, deoarece acestea fac promovarea si marketingul.

Toate motoarele de cautare analizeaza vizitele pe site si eficienta, pentru a decide ce site web sa afiseze in partea de sus a listei. Cu cat indicatorul este mai mare, cu atat mai multi oameni vor folosi resursa afisata in prima pagina de navigare.

Multe instrumente si modele au fost tendinte de ani de zile. Uneori, ideile noi nu sunt atat de bune la inceput.

In acest articol, am incercat sa arat cei mai eficienti si specifici factori care vor ajuta companiile si marketerii sa se dezvolte si sa se imbunatateasca ca si vizibilitate online. Urmarirea acestor tendinte va aduce cea mai buna experienta si, de asemenea, va ajuta la atingerea obiectivelor si la mentinerea pe linia de plutire, indiferent de vizitele clientilor.

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor.