Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Back

Iata motivul pentru care site-ul dvs. web trebuie sa aiba optimizare seo

Google News

Stiti deja ca oamenii sunt tot mai atasati de telefoanele lor. Stiti ca aceasta include si potentialii dvs. clienti iar asta are legatura directa cu serviciile de optimizare seo.

Optimizare Seo

Stiti ca deseori cautam companii locale pe smartphone. Poate stiti chiar ca 82% dintre utilizatorii de smartphone-uri cauta informatii pe telefoanele lor in timp ce se afla intr-un magazin pentru a lua o decizie de cumparare.

Si probabil ati accesat un site de pe telefon doar pentru a pleca frustrat, deoarece site-ul nu a fost optimizat pentru dispozitivul dvs. mobil.

Dar, stiati ca, in timp ce 56% din traficul catre principalele site-uri web provine de pe dispozitive mobile , doar 50% dintre site-urile de afaceri mici si mijlocii sunt optimizate pentru dispozitivele mobile?

Pare contraproductiv, nu-i asa?

Si doar 40% dintre intreprinderile mici detin un site web, dar asta este o alta poveste.

Optimizarea mobila este un cuvant cheie in marketingul digital si reprezinta faptul ca un site web este conceput pentru a se adapta la dispozitivul pe care consumatorul il foloseste pentru a-si cauta afacerea in mediul online.

De ce intreprinderile mici au nevoie de site-uri web optimizate pentru dispozitive mobile?

Ei bine, atat motoarele de cautare, cat si persoanele care utilizeaza dispozitive mobile pentru a cauta companii locale, sunt favorizeaza site-urile web optimizate pentru mobil.

Mobile-Friendly pentru oameni

Inca din anul 2016, utilizarea internetului mobil a depasit versiunea desktop.

In plus, imaginati-va acest aspect din perspectiva consumatorului. Daca sunt pe telefonul meu cautand un loc unde sa mananc in zona mea si dau click pe site-ul unui restaurant doar pentru a gasi ca meniul este irelevant si ca site-ul este dificil de navigat, voi trece la urmatoarea cautare.

Eu nu sunt singurul care intampina astfel de probleme. Intr-un sondaj din anii trecuti, 91% dintre consumatori au spus ca s-au adresat concurentului unei companii daca site-ul web al companiei nu a fost optimizat pentru dispozitivele mobile.

Serios, optimizarea mobila este importanta:

  • 56% din cautarile din mers au intentie locala.
  • 60% dintre consumatori utilizeaza mobilul exclusiv pentru a lua decizii de cumparare.

Optimizarea mobila nu este insa importanta doar pentru consumatori. Motoarele de cautare favorizeaza prioritar site-urile web optimizate pentru dispozitive mobile, incepand de anul trecut.

 

Mobil pentru motoarele de cautare

Stiu ca doriti ca afacerea dvs. sa creasca in cautarile Google.

Stiati insa ca motoarele de cautare vor penaliza site-urile web daca nu sunt compatibile cu dispozitivele mobile? In aprilie 2015, Google si-a actualizat algoritmul de clasare a cautarii pentru a recompensa site-urile web compatibile cu dispozitivele mobile. Site-urile care nu erau compatibile cu dispozitivele mobile au inregistrat in cele din urma o scadere a clasamentelor de cautare, in timp ce site-urile optimizate pentru dispozitive mobile au avut tendinta clara de crestere in clasamentul Google.

Si in mai 2016, Google a modificat acest algoritm, astfel incat site-urile mobile pentru dispozitive mobile sa obtina un impuls suplimentar in clasamentul cautarilor Google.

Asadar, daca site-ul dvs. web nu este usor de utilizat de catre consumatori pe smartphone-urile lor, motoarele de cautare va vor reduce clasamentul in cautari, ceea ce va face ca consumatorii sa va gaseasca mai greu.

 

Cum sa creati un site Web pentru dispozitive mobile

Cum defineste Google: compatibil cu dispozitivele mobile? Iata definitia din Glosarul de termeni Google pentru mobil:

,,Utilizabil pe un dispozitiv mobil (de exemplu, site-ul nu incetineste telefonul, nu deruleaza pe orizontala in orientare verticala, nu foloseste pluginuri indisponibile precum Flash). Este conceput pentru factorul de forma al dispozitivului si pentru afisajul acestuia . ”

Site-urile web optimizate pentru dispozitive mobile au un font suficient de mare pentru citire, precum si linkuri sau butoane care pot fi utilizabile, la distante suficient de mari incat utilizatorii sa nu aiba probleme cand dau click pe butonul din dreapta. Si exista atat de multe lucruri pe care Google le ia in considerare atunci cand stabileste daca un site web este compatibil cu dispozitivele mobile.

Si Bing are criterii similare pentru a evalua caracterul mobil al unei pagini.

Factorii includ:

  • Spatierea linkurilor si a butoanelor
  • Marimea textului
  • Daca pagina se potriveste sau nu cu latimea ecranului
  • Compatibilitatea dispozitivului

Bing si Google au amandoua instrumente de testare pentru dispozitive mobile pentru site-urile web. Doar copiati si lipiti adresa URL a site-ului dvs. web si faceti click pe ,,analiza” pentru a vedea cum se comporta site-ul dvs.

Google si-a actualizat recent instrumentul de testare pentru dispozitive mobile. De asemenea, puteti verifica testul de compatibilitate al dispozitivului Bing aici.

 

Ganduri Finale

Daca site-ul dvs. nu este in prezent optimizat pentru mobil, atunci este timpul sa faceti o revizuire a site-ului. Incepand cu anul 2020, nu mai exista nicio scuza pentru site-urile vechi fara update-uri si optimizari la zi, care nu se incarca (sau sunt greu de accesat) pe dispozitivele mobile, deoarece Google le penalizeaza deopotriva.

Discutati cu un dezvoltator web despre optimizarea site-ului dvs. pentru dispozitive mobile. Nu pierdeti clienti (si bani!) fata de concurenti doar pentru ca nu pot naviga pe site-ul dvs. pe smartphone-urile lor.

Serviciile noastre locale de marketing pentru cautare web vin cu un site adaptat pentru dispozitive mobile!

 

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor. Declaratie Cookies