Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) continua sa fie o parte esentiala a oricarei strategii de marketing digital. Oricat de mult ne place sa vorbim despre cele mai noi si cele mai recente tactici de marketing digital, SEO este un pilon de incredere si asa va fi in viitorul apropiat.

Cu toate acestea, atunci cand proiecteaza o strategie SEO cuprinzatoare, majoritatea agentilor de marketing digital isi petrec timpul pe mai multe fronturi de lucru. Alegerea cuvintelor cheie de rang inalt (high-ranking keywords) este, evident, un pas important. Integrarea acestora in continut de inalta calitate poate fi urmatorul tau obiectiv. In acelasi timp, construirea de backlink-uri este, de asemenea, critica pentru orice site web care doreste trafic de calitate.

Toate aceste strategii SEO on-page si off-page sunt elemente necesare. Cu toate acestea, optimizarea tehnica a motoarelor de cautare este la fel de importanta pentru a crea un SEO puternic. Concentrarea asupra arhitecturii site-ului dvs. si asigurarea faptului ca Google poate accesa cu crawlere site-ul dvs. in mod corespunzator contribuie in mare masura ca site-ul dvs. sa urce in clasamentele de cautare.

De ce este important SEO tehnic

Nu exista un singur plug-in sau un “artificiu tehnic” care sa ajute site-ul dvs. sa detina un SEO tehnic ,,perfect”. Acestea fiind spuse, exista o varietate de lucruri pe care le puteti face si care, in mod colectiv, va pot imbunatati semnificativ SEO-ul tehnic si va pot pune inaintea concurentei.

De ce doriti sa acordati prioritate SEO-ului tehnic? Ei bine, pentru ca SEO-ul tehnic este acel ceva care permite motoarelor de cautare precum Google sa stie ca aveti un site web de valoare. Acest lucru este important, deoarece poate determina motoarele de cautare sa va claseze mai sus. La urma urmei, ei doresc in primul rand sa prezinte utilizatorilor cele mai bune rezultate posibile pentru cuvintele cheie alese, iar SEO-ul tehnic este o modalitate de a va asigura ca site-ul dvs. indeplineste aceste cerinte.

Daca Google ar acorda prioritate paginilor web care au navigari lente, care nu raspund sau contin erori, utilizatorii Google ar dori cel mai probabil sa-si duca interogarile de cautare in alta parte. Deci, daca site-ul dvs. se incarca rapid, nu are linkuri nefunctionale si este sigur, crawlerele Google ii vor oferi un impuls suplimentar in clasamentele de cautare.

Motivele pentru aceste aspecte sunt evidente. Crearea unei baze tehnice puternice pentru site-ul dvs. web va contribui mult in satisfacerea si incantarea utilizatorilor dvs. Crawlerele motoarelor de cautare iau in seama site-ul dvs. si acorda prioritate fata de altele care ofera experiente mai lente si mai defectuoase.

SEO tehnic: cateva sfaturi si recomandari

SEO tehnic este cu siguranta ceva pe care ar trebui sa-l iei in serios. Deci, care sunt unele dintre lucrurile pe care le puteti face pentru a va creste SEO-ul tehnic? Desi ar fi imposibil sa le enumerati pe toate in acest articol, iata cateva dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face:

  • In primul rand, asigurati-va ca site-ul dvs. este optimizat pentru dispozitive mobile. Acesta este un aspect extrem de important deoarece tot mai multi utilizatori navigheaza acum pe internet de pe smartphone-urile lor. Prin urmare, Google si alte motoare de cautare acorda prioritate site-urilor web care ofera o experienta excelenta de navigare pe dispozitivul mobil. Din fericire, motoarele de cautare precum Google au lansat teste pentru dispozitivul mobil care va pot ajuta sa va optimizati site-ul mobil.
  • Viteza site-ului joaca, de asemenea, un rol important. Pentru a obtine un audit de baza al vitezei actuale a site-ului dvs., puteti utiliza un instrument precum Pingdom sau Google PageSpeed Insights. Cu aceasta linie de baza, asigurati-va ca faceti mai multe verificari cheie. Ganditi-va la activarea memoriei cache a browserului, la optimizarea imaginilor site-ului dvs. si la activarea compresiei pe site. Acestia sunt pasi mici, dar impreuna, va pot face site-ul mult mai rapid.
  • Apoi, asigurati-va ca includeti un certificat SSL pe site-ul dvs. Certificatele SSL (secure sockets layer) ofera o securitate suplimentara pentru vizitatorii site-ului dvs. Protejeaza datele, confirma identitatile si imbunatateste increderea clientilor. Prin urmare, prin achizitionarea unui certificat SSL, nu numai ca iti vei imbunatati clasarea SEO, dar vei adauga un plus de securitate site-ului tau. Este o idee simpla, asa ca daca nu ati obtinut deja un certificat SSL, nu ezitati sa o faceti chiar acum. Detalii aici
  • In cele din urma, trimiteti harta site-ului dvs. la motoarele de cautare. Sitemapurile sunt in esenta liste de pagini de pe site-ul dvs. Ele sunt esentiale deoarece permit motoarele de cautare sa gaseasca si sa indexeze site-ul dvs. Din fericire, sitemap-urile nu sunt atat de greu de creat. De exemplu, daca utilizati WordPress ca sistem de gestionare a continutului, puteti gasi cu usurinta un plug-in care va crea o harta a site-ului pentru dvs. Odata ce harta site-ului dvs. este gata, trimiteti-o la Google Search Console si Bing Webmaster Tools . Procedand astfel, aceste motoare de cautare pot accesa cu crawlere site-ul dvs.

Crestere prin clasament

SEO tehnic nu te va duce automat in prima pagina a Google sau Bing. Acestea fiind spuse, ignorarea SEO tehnica va garanta ca acest lucru nu se va intampla curand. Un site web lent sau cu probleme tehnice va fi penalizat de motoarele de cautare, impiedicandu-va astfel sa va atingeti obiectivele de marketing digital.

Din acest motiv, va incurajam sa luati in serios SEO-ul tehnic. Auditeaza-ti site-ul web si implementeaza unele dintre sugestiile mentionate mai sus. In cele din urma, aceste aspecte vor merge mult in consolidarea SEO tehnica a site-ului dvs. web.

Mario Grigorescu este un consultant in marketing online specializat in tehnici si strategii SEO adaptate pentru platforma de cautare Google cu certificari si parteneriate de top in industria de marketing digital. Doresti sa apelezi la serviciile unui specialist certificat Google? Contacteaza-l chiar acum!

noutati google