Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Back

De ce Marketing Online si de ce este important?

Google News

Astazi ne vom referi la elementele de baza pentru marketing online si cum sa-l folosesti pentru a-ti extinde afacerea in mediul online.

Marketingul online reprezinta utilizarea marketingului pentru a comercializa produse sau servicii in mediul online. Ia in considerare utilizarea diferitelor canale digitale, cum ar fi retelele sociale, motoarele de cautare, paginile web, comunicarile prin e-mail si marketingul de continut.

Marketingul online este important deoarece are un impact asupra perceptiilor clientilor despre o companie sau un produs. De asemenea, influenteaza modul in care clientii iau masuri in ceea ce priveste o companie sau un produs. Si nu in ultimul rand, ajuta companiile sa-si atinga scopurile si obiectivele prin achizitionarea de noi clienti si pastrarea acestora pe termen lung.

Marketing Online

SEO

Prima si cea mai familiara divizie este reprezentata de SEO, care inseamna optimizare pentru motoarele de cautare. Aceasta zona de focalizare este cea mai potrivita pentru agentiile de marketing care doresc niveluri ridicate de trafic organic, dar poate fi, de asemenea, destul de agresiv in cuvinte cheie competitive si strategii de creare de legaturi.

Care sunt provocarile SEO?

Exista multe provocari ale SEO. Cele mai proeminente sunt schimbarile in algoritmul Google, schimbarile in comportamentul utilizatorului, prezenta stirilor false si nevoia de viteza de incarcare a paginilor web.

Algoritmul Google s-a schimbat de multe ori de-a lungul anilor. Multi oameni cred ca noua versiune a algoritmului Google, cunoscuta sub numele de Panda, a provocat o schimbare majora in modul in care sunt clasate rezultatele cautarii. Aceasta actualizare este o incercare de a opri site-urile web cu continut de calitate scazuta sa apara in partea de sus a cautarii.

PPC

Urmatorul este PPC, sau publicitate cu plata-pe-clic. Aceasta strategie se concentreaza pe publicitatea platita in motoarele de cautare precum Google si Bing, pe platformele de social media precum Facebook si Twitter si pe alte site-uri web care afiseaza reclame alaturi de continut. Vom aborda unele dintre provocarile campaniilor PPC mai tarziu in aceasta sectiune.

Care sunt provocarile PPC

Provocarile PPC sunt bugetul limitat, intervalul de timp limitat si datele limitate pe care o companie le poate folosi pentru a viza un client. Este o provocare pentru o companie sa aiba un buget limitat, deoarece exista atat de multe variabile de luat in considerare atunci cand ruleaza o campanie. Poate fi nevoie de multe incercari si erori pentru a afla ce va functiona cel mai bine pentru fiecare companie. Campaniile PPC au, de asemenea, un interval de timp limitat.

Marketingul in Retelele Sociale

Social media marketing este un tip de marketing pe internet care implica utilizarea platformelor de social media pentru a crea constientizare in online.

Social media marketing este un tip de marketing pe internet care implica utilizarea platformelor de social media pentru a crea constientizare, a genera trafic, clienti potentiali si vanzari. Marketingul pe retelele sociale prezinta aceleasi riscuri ca orice alta forma de publicitate online, dar cu mai multe preocupari legate de confidentialitate.

Puteti promova produse sau servicii prin postari pe retelele de socializare sau reclame platite care sunt directionate catre un anumit public. De asemenea, puteti masura aspecte precum acoperirea si implicarea campaniei dvs. pentru a afla ce functioneaza cel mai bine pentru dvs.

Care sunt provocarile marketingului in retelele sociale?

Marketingul in retelele sociale a devenit o parte integranta a strategiei de marketing a oricarei afaceri. Cu atat de multe platforme diferite din care ai posibilitatea sa alegi, poate fi dificil sa stii pe care sa te concentrezi. O modalitate de a restrange optiunile este de a determina cine ar fi cel mai potrivit pentru afacerea dvs. De exemplu, daca sunteti o companie B2C, atunci Facebook ar fi un canal de socializare mai bun decat LinkedIn.

Marketingul prin e-mail

Marketingul prin e-mail este o forma de marketing direct care utilizeaza posta electronica pentru a trimite un mesaj, o oferta sau o reclama unui grup de persoane.

O serie de caracteristici disting marketingul prin e-mail de alte forme ale marketingului digital. De exemplu, este unul care va ofera posibilitatea de a masura succesul campaniei dvs. prin valori precum ratele de clic si ratele de deschidere ale email-urilor.

Termenul de ,,marketing prin e-mail” poate fi confundat cu spamul. Spam-ul apare atunci cand agentii de marketing folosesc e-mailul in alte scopuri decat intentia sa initiala – de obicei, pentru a promova produse sau servicii in mod necorespunzator.

Provocarile marketingului prin e-mail

Marketingul prin e-mail este una dintre cele mai importante metode de marketing. Exista de mult timp si continua sa evolueze. Cu numarul de e-mailuri trimise in fiecare zi ajungand la 205 miliarde, este o provocare sa iesi in evidenta din aceasta multime. Urmatoarele sunt cateva dintre provocarile cu care s-ar putea confrunta agentii de marketing prin e-mail:

– Supraincarcarea casutei de e-mail: cu tot mai multe e-mailuri care sosesc, devine dificil sa le gestionati.

– Dezinteresul primirii e-mailurilor: oamenii ar putea incepe sa se dezintereseze sa primeasca prea multe e-mailuri.

– Dezbaterea calitate vs cantitate: In acest caz, companiile trebuie sa aleaga intre a trimite continut de inalta calitate sau a trimite un numar mare de continut de calitate scazuta.

– Erori umane: atunci cand gestionati liste mari, exista intotdeauna sansa ca un e-mail sa fie trimis cuiva care nu este in lista dvs. de abonati.

Pentru a depasi aceste provocari, puteti utiliza instrumente online care sunt de obicei disponibile gratuit. Utilizati un verificator gramatical pentru corecturi si un verificator gratuit de plagiat pentru a va asigura ca continutul dvs. este original.

De ce ar trebui să angajezi un consultant in marketing online?

Exista multe motive pentru care ar trebui sa angajezi un consultant in marketing online. Unul dintre primele motive este ca consultantii in marketing pot fi foarte valorosi in crearea unei prezente online pentru compania ta. Cu un marketer bun, compania ta va avea o prezenta online puternica si va putea profita de toate oportunitatile care vin din mediul online.

In concluzie, aceasta introducere este menita sa explice ce este inbound marketing si sa ofere o imagine de ansamblu asupra modului in care va poate ajuta compania.

Cum sa va identificati piata tinta pentru strategii de marketing personalizate eficiente

  1. Cunoasteti datele demografice ale pietei tinta.
  2. Cunoasteti locatia geografica a pietei tinta.
  3. Cunoasteti psihografia pietei tinta.
  4. Aflati cati membri ai pietei tinta exista.
  5. Aflati de ce produse si servicii este interesata piata tinta.
  6. Aflati ce fel de canale media vor folosi piata tinta.
  7. Aflati cat de accesibila este piata tinta pentru produsele si serviciile companiei dvs.

Concluzie

Marketingul online este o parte foarte importanta a mixului de marketing. Utilizeaza instrumente digitale si canale online pentru a comunica cu clientii, pentru a promova marcile si pentru a dezvolta afaceri.

Deoarece totul se indreapta catre digitalizare, marketerii online joaca un rol esential in acest proces. Ei sunt in fruntea fiecarei schimbari care au loc in lumea marketingului si ajuta companiile sa se adapteze la fiecare noua faza care apare.

Specialistii in marketing online trebuie sa fie bine versati in tehnologie si sa fie la curent cu tendintele actuale, astfel incat sa se poata adapta in consecinta si sa ramana la curent cu strategia lor de marketing aflata intotdeauna in trend ascendent.

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor. Declaratie Cookies