Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Back

5 pasi pentru optimizarea seo locala a unui service auto

Google News

Atelierele de service auto se confrunta cu numeroase obstacole atunci cand incearca sa atraga noi clienti. Una dintre cele mai mari obstacole este faptul ca atunci cand cineva are nevoie de serviciile unui atelier de reparatii auto, el tinde sa efectueze pur si simplu o cautare pe Google si apoi sa apeleze primele nume din lista afisata in Google. Pentru a va maximiza lista de clienti, atunci trebuie sa gasiti o modalitate de a ajunge in partea de sus a clasamentului Google.

Va vom ghida prin procesul nostru in 5 pasi pentru a va muta atelierul de reparatii auto in fruntea listei din Google.

Dar mai intai, sa intelegem de ce SEO-ul local este vital pentru atelierele de reparatii auto.

Nu cu mult timp in urma, ati fi putut inregistra o afacere plasand un anunt in Pagini Aurii si asteptand sa primiti apelurile. Astazi, 97% dintre oameni cauta online afacerile locale, iar Google se afla in topul cautarilor online.

 • Trafic Gratuit:

Publicitatea se schimba, dar ramane o cheltuiala uriasa pentru majoritatea companiilor. Daca va imbunatatiti clasamentul Google, veti avea un flux constant de trafic gratuit pe care il puteti converti in clienti potentiali.

 • Rezultate rapide:

In medie, companiile nationale si internationale asteapta de la 6 la 12 luni pentru a vedea rezultate reale in clasamentul lor Google. Atelierele de reparatii auto au un avantaj major, intrucat concurenta dvs. consta numai in acele ateliere de reparatii auto aflate in apropiere, nu ca cele din intreaga lume. Si multi dintre concurentii dvs. nu folosesc inca SEO local. Puteti ajunge in prima pagina a rezultatelor locale Google in maxim 90 de zile!

De ce ar trebui afacerea dvs. sa apeleze la consultanta in marketing digital?

Pasul 1: Selectati cuvintele cheie

Mai intai, creati o lista de cuvinte cheie care reflecta serviciile dvs. De exemplu, ati putea incerca ,,schimbarea uleiului”, ,,repararea franei” si ,,cutie automata”. Cand aveti o lista destul de lunga, configurati un cont Google Ads gratuit.

Nu este nevoie sa creati sau sa finantati o campanie publicitara. Pur si simplu aveti nevoie de contul Google Ads pentru a accesa Planificatorul de cuvinte cheie. Acest lucru va permite sa cercetati cuvintele cheie pentru a vedea cat trafic atrage si va sugereaza cuvintele cheie suplimentare.

Acum sunteti gata sa restrangeti lista de cuvinte cheie. Toate cuvintele cheie se incadreaza in 1 din 2 categorii de baza:

 • Intentia de cumparare: cuvintele cheie cu intentie de cumparare indica faptul ca prospectul este pregatit iminent pentru a face o achizitie. De exemplu, cineva care cauta ,,repararea autovehiculelor in Bucuresti” probabil are nevoie de un anumit lucru si este in cautarea atelierului potrivit. Concentrarea dvs. principala ar trebui sa fie in cumperea cuvinte cheie intentionate, deoarece acestea creeaza cele mai rapide conversii. Acestea ar trebui sa figureze proeminent in pagina dvs. de pornire, iar paginile de servicii ar trebui create in jurul lor.
 • Intentia de cercetare: cuvintele cheie cu intentia de cercetare indica faptul ca perspectiva ,,se uita doar”. Ar putea avea nevoie de reparatii auto in viitor, dar se afla in primele etape ale palniei de vanzare. De exemplu, cineva care cauta ,,cum sa reconstruiti un motor” ar putea detine o masina mai veche si ar putea privi inainte ceea ce se intampla atunci cand motorul nu functioneaza. Totusi, nu le reduceti cu totul. Acestea sunt extrem de utile pentru intrebari frecvente si postari pe blog, care va prezinta atelierul potentialilor clienti care va pot apela ulterior.

Pasul 2: Optimizati-va cuvintele cheie

Cand v-ati stabilit lista finala de cuvinte cheie, este timpul sa va optimizati in 2 locuri – pagina Compania mea pe Google si site-ul dvs. web. Iata ce trebuie sa faceti:

Compania mea pe Google

Pagina Compania mea pe Google este prezentata in sectiunea ,,Maps” a rezultatelor companiei locale Google. Functioneaza ca un fel de mini-site web care ofera un instantaneu rapid al magazinului dvs. Va creste prezenta online si va poate oferi chiar un impuls rapid in clasamentul dvs. Google, deoarece este mult mai usor sa va clasificati pe o pagina Compania mea pe Google decat pe un site web.

Asigurati-va ca Compania mea pe Google este absolut exacta si completa:

 • NAP: NAP -ul companiei dvs. (nume, adresa si numar de telefon) trebuie sa fie consecvent in pagina Compania mea pe Google si in toate citatele web. Pentru a fi clar ca afacerea ta este o afacere locala, enumera un numar de telefon local in loc de un numar de genul: 800.
 • Categorii: listele dvs. de categorii trebuie sa se concentreze mai degraba pe servicii decat pe rezultate. De exemplu, puteti enumera Atelier de reparatii auto , Mecanic si Atelier de caroserie auto . Incercati sa enumerati de la 3 pana la 5 categorii.
 • Descriere: descrierea este o prezentare generala de 100 pana la 200 de cuvinte a magazinului dvs., care se incheie cu un indemn la actiune. Acest format functioneaza de obicei astfel: {Name of Shop} ofera {reparatii auto si caroserii auto sau similare} in {Your City}. {Furnizati cateva informatii despre expertiza dvs. si / sau de ce va cauta clientii.} Sunati astazi la {Phone Number} pentru o schimbare de filtre la jumatate de pret!
 • Orele: asigurati-va ca orele de functionare sunt actualizate si sunt consecvente pe internet. Daca oferiti reparatii de urgenta dupa program, includeti aceste informatii intr-un paragraf separat.
 • Imagini: imaginile stimuleaza implicarea clientilor, astfel ca este recomandat sa adaugati cateva fotografii ale magazinului dvs. si ale echipei dvs. la locul de munca. Asigurati-va ca imaginile dvs. au o focalizare clara, au dimensiuni cuprinse intre 10 KB si 5 MB si au o rezolutie minima de 720px x 720px. De asemenea, va recomandam sa inlocuiti imaginea de fundal generica Compania mea pe Google cu o imagine de marca.

Ce inseamna consultant in marketing

Optimizarea Site-ului Web

Incepeti cu pagina de pornire si paginile de servicii, cunoscute si sub numele de pagini ,,de baza” si optimizati-le pentru cuvintele cheie cu intentia de cumparare. Mai tarziu, va puteti adapta paginile de ,,continut” (bloguri si intrebari frecvente) in functie de cuvintele cheie cu privire la intentia de cercetare. Iata cele mai importante elemente:

 • Pagina principală: eticheta din titlu este cea mai importanta parte a paginii dvs. de pornire. Acesta are un scop similar cu un titlu de capitol dintr-o carte si trebuie sa aiba intre 50 – 65 de caractere. Incercati acest format: Atelier de reparatii auto din {Orasul dvs.} | {Name of Your Shop}. Urmatorul reprezinta meta descrierea dvs., care ar trebui sa descrie serviciile dvs. de baza in doar 100 pana la 150 de caractere. Acest format functioneaza astfel: {Name of Shop} ofera {servicii mecanice si reparatii de caroserii auto sau altele similare} in {Your City}Sunati astazi la {Phone Number} pentru reducerea cu jumatate a primului schimb de ulei!H1-ul sau titlul vizibil trebuie sa fie atat descriptiv, cat si concis. Ar trebui sa precizeze categoria dvs. principala intr-un format care seamana cu: {Auto Repair Shop} din {City, State}.Ultimul element este copia paginii dvs. Aceasta ar trebui sa fie o prezentare generala cuprinsa intre 500 si 1000 de cuvinte, care este scrisa si editata cu impact major. Includeti informatii de fundal in magazinul dvs., introduceti pe scurt serviciile dvs. de baza si incheiati cu un indemn puternic la actiune.
 • Pagini de servicii: fiecare dintre serviciile dvs. principale are nevoie de propria pagina separata, axata pe un cuvant cheie relevant. Optimizati fiecare pagina de service urmand sfaturile de mai sus.

Pasul 3: Adunati citate si linkuri

Acum, cand cadrul dvs. de baza este in vigoare, sunteti gata sa dezvoltati citate si linkuri. Ambele va vor imbunatati acoperirea si va vor imbunatati clasamentul in Google.
 • Referinte: o referinta este o lista online a directorului NAP al companiei dvs. (nume, adresa si numar de telefon). Puteti gasi directoare nationale generale, cum ar fi Facebook si Pagini Aurii, directoare locale generale, cum ar fi Bucuresti 365, si directoare directionate catre industria de reparatii auto. In timp ce multe directoare ofera citari gratuite, unele accepta doar listari platite. Inainte de a investi, utilizati Google Analytics pentru a determina daca acel site genereaza trafic si conversii.

Pasul 4: Recoltati recenziile

Recenziile online joaca un rol dublu: perspectivele convingatoare asupra potentialilor clienti de a incerca serviciile dvs. si asigurarea Google ca aveti o afacere legitima. In timp ce toate site-urile de recenzii va pot ajuta, recenziile Compania mea pe Google genereaza cea mai rapida crestere a clasamentului Google. Trimiteti un e-mail clientilor dvs. multumiti cu un link catre profilul dvs. Compania mea pe Google si solicitati direct o recenzie. In curand veti avea un flux constant de recenzii.

Pasul 5: Urmariti-va rezultatele

Singura modalitate de a sti daca campania dvs. functioneaza si care domenii mai au nevoie de ajutor este sa va urmariti rezultatele. Exista o cantitate enorma de date disponibile, dar este important sa ne concentram asupra acestor 3 valori de baza:
 • Clasamente: Google isi personalizeaza rezultatele cautarii pe baza comportamentului anterior de navigare al utilizatorului. Pentru a afla cum se claseaza de fapt o pagina, trebuie sa utilizati un instrument. Solicitati-i webmasterului dvs. sa instaleze Google Search Console gratuit (anterior Google Webmaster Tools) si sa va verifice rezultatele o data sau de doua ori pe luna. Daca va deplasati la un instrument de urmarire cu plata, puteti vedea rezultate mai detaliate. Ne place instrumentul furnizat de Ahrefs.com. Aceasta ofera informatii actualizate automat din toate campaniile dvs. SEO si urmareste pagina Compania mea pe Google, precum si paginile dvs. web.
 • Trafic: Google Analytics este cel mai bun pariu pentru urmarirea traficului dvs. sau a numarului de vizitatori pe care il primiti. Puteti vedea traficul dvs. in ansamblu, aflati ce pagina atrage cel mai mult trafic si chiar aflati ce procent din traficul dvs. provine din cautarea Google. Cititi rapoartele dvs. o data pe luna si urmariti tendintele pe termen lung.

Concluzie

Pana acum ar trebui sa fie clar ca o strategie SEO locala cuprinzatoare este cruciala pentru a conduce mai multi clienti catre atelierul dvs. de reparatii auto. Parcurgeti pasii in ordine si completati toate datele inainte de a trece la urmatorul pas. Iata o recapitulare rapida:
 1.    Cercetarea cuvintelor cheie
 2.    Optimizarea cuvintelor cheie
 3.    Citatii si linkuri
 4.    Recenzii
 5.    Urmarire

Doresti o expertiza profesionala SEO?

La Agent Promovator, gasiti un partener google specializat in a ajuta atelierele de reparatii auto sa atraga mai multi clienti locali prin intermediul Google. Daca doriti ajutor pentru SEO, contactati-ne pentru o oferta gratuita.

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor. Declaratie Cookies