Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Back

Bazele SEO pe care fiecare antreprenor ar trebui sa le cunoasca

Google News

Dezvoltarea unui plan de afaceri, mentinerea la curent cu finantele, gasirea talentului potrivit, construirea retelei sau stabilirea unei strategii de marketing sunt doar cateva dintre elementele esentiale pe care noii antreprenori trebuie sa invete cum sa le stapaneasca. Fiind persoana care tocmai a intrat in lumea antreprenoriatului si nu stie prea multe despre conducerea unei afaceri in domeniul digital, exista multe sarcini pe care trebuie sa le indeplinesti si o multitudine de lucruri pe care trebuie sa le intelegi pentru a-ti optimiza startup-ul. Avand atatea informatii de preluat si apoi puse in practica, este complet normal si de inteles sa te simti coplesit uneori.

Seo

Din pacate, nu exista nicio scurtatura pentru a construi o afacere de succes. Trebuie sa depui efort, sa-ti extinzi setul de abilitati si sa obtii cunostintele necesare daca vrei sa-ti transformi viziunea in realitate. Dar exista modalitati de a face calatoria putin mai usoara, iar asta implica sa-ti ordonezi prioritatile si sa identifici zonele pe care ar trebui sa te concentrezi cel mai mult. Asta ne aduce la unul dintre aspectele esentiale ale lansarii unui startup in era digitala de astazi: invatarea tehnicilor SEO.

Aceste trei litere mici care au devenit atat de populare in ultima vreme continua sa deruteze multi antreprenori si, uneori, le trimit un fior de frica pe sira spinarii, mai ales pentru ca SEO a capatat o reputatie proasta in lumea afacerilor din cauza complexitatii si noutatii relative a strategiei de marketing digital. Adevarul este ca SEO este departe de a fi “stiinta racheta”, desi nici nu este ceva pe care sa-ti poti permite sa il ignori.

Daca inca va este greu sa intelegeti despre ce inseamna SEO, vom dezvalui elementele de baza pentru dvs., astfel incat sa va puteti incepe afacerea cu piciorul drept si sa va cresteti sansele de succes, indiferent de industria dvs. sau nisa pe care o practicati. Asadar, iata cateva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui sa le includeti in repertoriul dvs. SEO.

Ce este SEO?

Sa incepem cu cel mai elementar element de pe lista: intelegerea fenomenului SEO. In ciuda popularitatii larg raspandite a SEO, nu toata lumea este familiarizata cu practica, asa ca este important sa lamurim lucrurile de la bun inceput. In termeni simpli, SEO, care inseamna – optimizarea pentru motoarele de cautare, cuprinde toate procesele si tehnicile concepute pentru a ajuta paginile sa se claseze mai sus pe Google si alte motoare de cautare, crescand vizibilitatea acestora si conducand mai mult trafic catre site.

Motoarele de cautare precum Google, Yahoo sau Bing folosesc roboti pentru a colecta informatii despre paginile web si pentru a le indexa. De asemenea, se bazeaza pe algoritmi care iau in considerare o multitudine de factori pentru a determina ordinea in care aceste pagini apar in SERP. SEO analizeaza toate aceste aspecte si creeaza strategii adecvate pentru a obtine un clasament mai ridicat in cautarea organica, astfel incat sa va puteti prezenta produsele/serviciile in fata publicului tinta din mediul online.

SEO on-page vs SEO off-page

Exista multe metode si strategii SEO care pot da rezultate excelente si pot fi separate in doua categorii principale: SEO on-page si off-page. SEO on-page se refera la acele strategii care vizeaza optimizarea unor parti ale site-ului dvs. pentru a-l face mai atragator pentru motoarele de cautare, in timp ce SEO off-page se refera la acele strategii care se concentreaza pe aspecte din afara site-ului dvs. care va pot influenta clasamentele.

De exemplu, SEO pe pagina include optimizarea cuvintelor cheie, metadescrieri, legaturi interne, etichete de titlu, continut de calitate, compatibilitate cu dispozitivele mobile sau experienta de utilizator. Toti factorii care sunt in controlul tau se refera la SEO in pagina. SEO off-page, pe de alta parte, se concentreaza pe crearea de linkuri , autoritatea domeniului, promotiile sociale si toate celelalte elemente din afara site-ului dvs. care influenteaza clasamentele. Evident, o strategie SEO completa ar trebui sa cuprinda atat tehnici on-site, cat si off-site, deoarece SEO functioneaza ca o masina cu multe parti interconectate care lucreaza impreuna pentru a obtine cele mai bune rezultate in clasamentele motoarelor de cautare.

SEO este o strategie pe termen lung

Ceea ce multi antreprenori nu inteleg este ca SEO nu este un lucru unic. Nu este o strategie pe care o dezvolti o data si apoi o poti uita, ci un proces pe termen lung care necesita efort constant si de lunga durata. Asadar, daca nu aveti timp sau resurse pentru a va concentra asupra strategiei dvs. de SEO asa cum ar trebui, colaborarea cu un expert SEO va poate oferi solutia si va poate usura lucrurile mult.

Retineti ca, daca doriti ca strategia dvs. SEO sa functioneze, trebuie sa tineti pasul cu piata, concurenta si motoarele de cautare care schimba constant regulile jocului.

Crearea de continut de inalta calitate este esentiala

Pe vremuri, SEO obisnuia sa se invarte mai ales in jurul cuvintelor cheie. Acum, daca aruncati la intamplare cuvinte cheie in paginile dvs., nu va face nicio diferenta. De asemenea, daca exagerati si folositi prea multe cuvinte cheie pe o pagina, ceea ce este cunoscut sub numele de umplutura de cuvinte cheie, puteti fi penalizat de Google. Cunoasterea cuvintelor cheie este inca o parte importanta a dezvoltarii unei strategii SEO de succes, dar lucrurile au devenit mai complexe de-a lungul anilor.

Prin urmare, ar trebui sa incepeti prin a efectua o cercetare amanuntita a cuvintelor cheie pentru a identifica termenii si subiectele de cautare din nisa dvs. de care oamenii sunt interesati si apoi sa le integrati in continutul dvs. Crearea si publicarea de continut de calitate care este relevant, informativ, convingator, original si care raspunde la intrebarile clientilor reprezinta reteta succesului. Deci, daca nu sunteti un scriitor de continut calificat, cel mai bine este sa delegati aceasta sarcina unui specialist in creare de continut care ofera servicii premium cu rezultate reale.

Interpretari analitice

Construirea unei strategii SEO solide poate face o diferenta enorma pentru afacerea dvs. Cu toate acestea, acesta nu este sfarsitul calatoriei SEO. Dupa ce ati implementat tehnicile si strategiile necesare si ati pus lucrurile in miscare, trebuie sa va dati seama daca a-ti obtinut rezultatele pe care le asteptati si singura modalitate de a face acest lucru este prin interpretarea analizelor.

Google Analytics ofera informatii valoroase despre performanta site-ului dvs., ajutandu-va sa intelegeti ce strategii functioneaza pentru dvs. si care nu, astfel incat sa puteti face modificarile si modificarile necesare si sa va imbunatatiti strategia SEO pentru viitor. In caz ca nu stiti cum sa va configurati contul Google Analytics puteti apela cu incredere la un Specialist Certificat Google.

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor.