Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Back

Cine poate fi Manager de Proiect in mediul online?

Google News

Vrei sa stii de ce proiectul tau digital are nevoie de un manager de proiect, dar nu stii cine poate fi manager de proiect pentru afacerea ta? Azi voi discuta despre rolul managerului de proiect digital pentru afacerea ta.

 

Acest rol combina cunostintele de marketing cu managementul contului, strategiile si abilitatile de executie pentru a crea o combinatie perfecta pentru persoanele care sunt extrem de organizate, motivate si se bucura de directionarea altora si de respectarea termenelor limita.

Consultant Marketing Online

Potrivit DigitalProjectManager.com, titlul de manager de proiect digital (DPM) poate fi numit unui manager de proiect web, manager de proiect de marketing digital, producator web sau producator digital. Potrivit Glassdoor.com, salariul mediu in USA pentru DPM este de 63.174 USD in Statele Unite, salariile ajungand pana la 93.000 de dolari anual, salariile fiind in functie de locatie si experienta.

Managerii de proiect digital, in sensul cel mai simplu, asigura lucrurile intr-o lume digitala. Ei se asigura ca planul digital de actiune este executat in conformitate cu planul pe care l-au stabilit anterior cu clientul. Un manager de proiect digital combina adesea resursele online ale unui brand (inclusiv continut cum ar fi: carti electronice, videoclipuri, social media etc.) si resurse umane (designeri, copywriteri, comercianti de e-mail etc.) pentru a crea campanii de marketing eficiente. DPM-urile convertesc ideile de marketing digitale brute intr-un plan actionabil bazat pe obiectivele strategice ale companiei. Ideea este de a comprima ideile complexe in sarcini clare si bine definite. Unele indatoriri generale pentru DPM, conform Wrike.com, includ:

– Proiecte pe ordinea de zi si note de intalnire
– Alocarile si programarile sarcinilor proiectului
– Programari si intalniri de proiect
– Membrii echipei de proiect
– Pregatirile si monitorizarile programelor si bugetele proiectului
– Gestionarile domeniului de aplicare al proiectului
– Rezultatele proiectului
– Contributiile la propunerile de strategii si optimizari digitale ale proiectului
– Crearea rapoartelor de proiect
– Evaluarile periodice ale proiectului

Ce abilitati detin managerii de proiect digital?

Am mentionat pe scurt cateva dintre aptitudinile generale pe care managerii de proiect digital le utilizeaza in mod regulat, dar exista multe alte competente care ii vor ajuta pe cei proprietarii de afaceri sa inteleaga mai bine rolul managerilor, inclusiv pe cele 10 enumerate mai jos.

1. Copywriting & Editing

Aproape fiecare pozitie de marketing necesita abilitati de scriere si de editare in mediul “content is king” de astazi, iar managerii de proiecte digitale nu fac exceptie. Indiferent cat de multi oameni sunt in echipa pe care o gestionezi, timpul va fi esential si probabil ca va trebui cel putin sa faci o scurta verificare a unui anumit continut. S-ar putea sa ai nevoie chiar de un pic de copywriting. De asemenea, vei avea nevoie sa comunici eficient cu clientii si vanzatorii, astfel incat abilitatea de a scrie e-mailuri clare si concise pe care oameniisa le poata intelege cu usurinta. In sfarsit, vei avea nevoie de o minima experienta in design si continut pentru a conecta scriitorii si designerii.

2. Rezolvarea problemelor

Rezolvarea problemelor reprezinta o parte esentiala a activitatilor zilnice ale unui DPM. Acest rol include sarcini care sunt tipice pentru majoritatea locurilor de munca pentru managementul proiectelor, cum ar fi planificarea cronologica, urmarirea bugetului si gestionarea domeniului, dar si responsabilitati care se intalnesc uneori cu managerii de produse, cum ar fi planificarea si testarea caracteristicilor. Exista o multime de probleme pentru a fi rezolvate, si nici o zi nu va fi la fel!

3. HTML / CSS

HTML / CSS sunt cele doua limbi ale internetului. Abilitatea de a scrie in HTML permite DPM-urilor sa-i ajute pe designeri sau dezvoltatori intr-un amplu proces de corelare a particularitatilor proiectului. De multe ori, sarcinile simple, cum ar fi adaugarea de text, formatarea textului si adaugarea de videoclipuri incorporate, pot ajuta la reducerea presiunii dezvoltatorilor ocupati.

4. Social Media

Este discutabil faptul ca toti cei care lucreaza in marketing trebuie sa aiba un anumit grad de cunostinte in domeniul social media. Managerii de proiect digital trebuie, in special, sa inteleaga limitarile continutului fiecarei platforme sociale si cum sa foloseasca instrumentele in mediile sociale, cum ar fi publicarea in platforme precum: Hootsuite si platforme de analiza, cum ar fi: Simply Measured.

5. FTP

Multe companii utilizeaza protocolul de transfer de fisiere (FTP) pentru a se conecta la sistemele de fisiere si la servere la nivel local si online. Majoritatea oamenilor inteleg cum sa foloseasca serviciile de partajare a cloud-ului public, cum ar fi Dropbox, dar cunostintele despre FTP sunt esentiale pentru ca un manager de proiect sa fie eficient. Chiar daca compania ta nu utilizeaza un serviciu FTP pentru partajarea fisierelor, este posibil ca unii furnizori cu care lucrezi sa faca acest lucru.

6. Raport si analiza

Toti managerii de proiecte digitale trebuie sa poata colecta si interpreta datele. Prima platforma pe care DPM-urile ar trebui sa o invete sa navigheze este Google Analytics. De asemenea, este necesar sa stii cum sa utilizezi oricare dintre instrumentele de analiza utilizate de companie.

7. Atentie la detalii

Ar putea parea evident, dar atentia la detalii este incredibil de importanta pentru managerii de proiect. Fara o ultima analiza din partea acestor persoane, multe campanii ies cu probleme evidente, cum ar fi erori de ortografie, link-uri care nu functioneaza sau experiente defectuoase de navigare online.

8. Cunostinte SEO

Toate companiile vor ca continutul lor sa fie pe prima pagina in Google Search. Fiind capabil sa ajute compania ta sa obtina o clasare mai buna in motorul de cautare, este o abilitate excelenta de a avea cunostintele necesare in acest domeniu. Optimizarea motorului de cautare va ajuta sa iti conectezi clientii la un continut excelent. Uneori copywriterii sau alti membri ai echipei de marketing uita sa includa SEO ca parte a procesului lor, dar cu ajutorul managerilor in proiecte digitale – nu se va intampla asta niciodata!

SEOmoz este un site minunat si un software ca serviciu (SaaS) pentru a incepe sa optimizezi continutul companiei tale pentru SEO.

Ce inseamna consultant in marketing

9. Intelegerea metodologiilor formale de gestionare a proiectelor

In mod obisnuit, managerii de proiecte folosesc metodologii specifice pentru a gestiona proiecte din perspectiva ciclului de viata. Este o idee grozava de a obtine experienta in astfel de metodologii, cum ar fi Agile, Scrum si Waterfall daca nu aveti deja. Toate proiectele sunt diferite in ceea ce priveste nevoile si complexitatea acestora, insa pentru majoritatea pozitiilor de management de proiect sunt necesare o intelegere a cel putin uneia dintre cele doua metodologii. Intelegerea modului in care puteti utiliza instrumente populare de gestionare a proiectelor, cum ar fi Asana sau Trello va creste si valoarea managerului de proiect.

10. Cunoasterea sistemelor de management al continutului

DrupalWordPress si ExpressionEngine sunt trei sisteme populare de management al continutului pe care DPM-urile trebuie sa le inteleaga. Sunt foarte asemanatoare, asa ca odata ce te afli in spatele uneia dintre ele, va trebui sa stii sa utilizezi aceste platforme online. Ar trebui sa poti crea, sa editezi si sa publici continut si nu in ultimul rand, sa inserezi imagini pentru a ajuta la salvarea orelor indelungate utilizate de catre dezvoltatorii web.

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor. Declaratie Cookies