Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Back

Trei pasi SEO pe care agentia ta ar putea sa ii rateze sau sa ii ignore

Follow
( 0 Followers )
E-mail : *
* Datele dumneavoastră personale vor fi folosite pentru a vă sprijini experiența pe acest site web și în alte scopuri descrise în documentul nostru Politica de Confidentialitate. Sunt de acord cu politica de confidențialitate.

Google News

SEO a fost mult timp salutat ca fiind unul dintre canalele de marketing cu cel mai mare potential de rentabilitate a investitiei (ROI). Facut corect, poate deschide calea pentru o crestere exponentiala. Dar, evolutiile rapide din peisajul digital inseamna ca practicile SEO sunt in continua evolutie.

Cu toate acestea, in mijlocul abundentei de informatii si a noilor strategii, exista principii SEO fundamentale care nu primesc intotdeauna atentia pe care o merita. Acesti pasi trecuti cu vederea ar putea fi chiar cei pe care agentia dvs. fie nu ii cunoaste, fie nu reuseste sa ii prioritizeze. Haideti sa aprofundam aceste elemente cruciale.

Seo

1. Intentia utilizatorului si analiza comportamentului de cautare

In timp ce cuvintele cheie erau odata coloana vertebrala a SEO, epoca in care ne aflam acum subliniaza importanta intelegerii intentiei utilizatorului. Algoritmii sofisticati ai Google merg dincolo de simpla potrivire a cuvintelor cheie pentru a discerne scopul subiacent al celui care cauta.

Cu toate acestea, multe agentii, prinse in importanta istorica a optimizarii cuvintelor cheie, pot rata padurea din cauza copacilor. Ele se concentreaza pe ce (cuvinte cheie), dar neglijeaza motivul (intentia). De exemplu, o cautare pentru “java” se refera la limbajul de programare sau la cafea?

Contextul este totul.

Prin urmare, va incurajez sa adoptati analiza comportamentului de cautare. Chiar si instrumentele de baza, cum ar fi “People Also Ask” sau sectiunea “Searches related to” din Google, pot ajuta la clarificarea intentiei utilizatorilor. Studierea modelelor in interogarile de cautare, analiza comportamentului pe site si sondajele utilizatorilor va pot cristaliza si mai mult intelegerea modului in care oamenii cauta.

Ce este autoritatea in domeniu si de ce este importanta?

2. Audituri cuprinzatoare de continut si analiza a lacunelor

Un audit amanuntit al continutului poate evidentia punctele forte si punctele slabe ale prezentei dvs. online. Acesta va poate ajuta sa va arate ce functioneaza, ce nu functioneaza si unde se afla oportunitatile.

In timp ce unele agentii ar putea verifica periodic daca exista linkuri rupte sau pagini care se incarca greu, un adevarat audit de continut este mai complex. Este vorba despre profunzimea, relevanta si performanta continutului atat in ochii utilizatorilor, cat si in ochii motoarelor de cautare.

Pentru a ajuta la rezolvarea acestui aspect, va puteti angaja intr-un audit de continut detaliat pentru a:

– Evalua alinierea la cele mai bune practici.

– Asigura relevanta continutului pentru publicul tinta.

– Identifica golurile de continut, in special in raport cu concurentii.

– Identifica oportunitatile de imbunatatire a continutului existent.

Pornind de aici, puteti sa va stabiliti o strategie de creare si optimizare a continutului cu precizie laser.

3. E-A-T: Competenta, autoritate si incredere

Ghidul de evaluare a calitatii cautarilor de la Google evidentiaza importanta E-A-T. Pentru site-urile care pot influenta bunastarea, finantele sau siguranta unui utilizator, E-A-T este esential.

Cu toate acestea, in cursa pentru producerea de continut, esenta calitativa captata de E-A-T este adesea lasata pe margine. Nu este suficient sa fii bine optimizat daca continutul tau este lipsit de substanta, credibilitate si incredere.

Iata cateva sfaturi pentru a va concentra asupra acestor trei domenii ale E-A-T.

Expertiza
Continutul, in special pe subiecte specializate, ar trebui sa fie scris de experti sau verificat de experti. Evidentierea acreditarilor colaboratorilor poate amplifica expertiza perceputa.

Autoritate
Aici intra in joc backlink-urile de inalta calitate. In ciuda evolutiei strategiilor SEO, importanta backlink-urilor in stabilirea autoritatii nu a scazut. Agentiile care le minimalizeaza importanta ar putea sa le faca clientilor lor un deserviciu. Un backlink de la o sursa de renume serveste ca o sustinere a valorii continutului dvs., construind autoritate in ochii motoarelor de cautare.

Incredere
Asigurati-va ca site-ul dvs. este sigur (de exemplu, HTTPS), mentineti transparenta practicilor de afaceri si puneti in evidenta recenziile si marturiile utilizatorilor.

In concluzie, desi SEO este un domeniu cu multiple fatete, cu strategii si tehnici in evolutie, exista piloni fundamentali care raman neclintiti. Din experienta mea, intelegerea intentiei utilizatorului, efectuarea de audituri de continut amanuntite si sustinerea principiilor E-A-T sunt esentiale pentru o strategie SEO robusta.

Impreuna cu importanta permanenta a backlink-urilor de calitate, acestea sunt fundamentele unui adevarat succes SEO. Daca agentia dvs. nu a pus in evidenta aceste aspecte, ar putea fi timpul pentru o conversatie sincera cu echipa dvs. de specialisti SEO.

Cresterea digitala a afacerii dvs. poate depinde chiar de aceste principii!

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor. Declaratie Cookies