Nu lasati ca SEO sa aduca probleme majore site-ului dvs. Aflati de ce un program SEO low-cost nu reprezinta alegerea corecta chiar si in timpul unei recesiuni.

Suntem intr-o recesiune.

In timpul unei recesiuni, companiile isi regandesc bugetele.

Fiecare organizatie cauta modalitati de a cheltui mai putini bani si de a cheltui banii pe care ii au mai eficient.

Istoria se repeta pentru multi din industria de marketing a motoarelor de cautare.

Pe masura ce economia se agraveaza, companiile privesc marketingul motoarelor de cautare ca fiind un mod urmator, eficient si relativ fiabil de a genera venituri.

Dar exista o parte intunecata a “universului de marketing a motoarelor de cautare”.

Practicanti lipsiti de scrupule si incompetenti practica asa-numitele solutii care pot efectiv face mai mult rau decat bine.

Obtinerea de venituri in mod rapid si usor de la proprietarii de afaceri care nu se intreaba in ce investesc defapt, care sunt disperati de oportunitati si vanzari rapide, este cheia de succes la marea majoritate a celor care practica serviciile SEO la nivel de informatie iar calea catre inima unui proprietar de afaceri in lupta cu pozitionarea afecerii sale in prima pagina Google este promisiunea unor rezultate grozave pentru bani putini.

Unii practicanti SEO pot oferi pachete de servicii pentru cateva sute de euro care mai bine ar fi redirectionati catre o investitie personala gen: excursie, telefon nou, upgrade-ul locuintei etc. deoarece nu va vor putea oferi mai mult decat o poveste frumoasa cu final nefericit.

Tehnici diferite pentru Oameni diferiti

Exista diferite tipuri de SEO.

Este nevoie atat de competenta, cat si de experienta pentru a avea succes.

O multime de agentii SEO si specialisti SEO care sunt foarte buni in ceea ce fac.

In multe cazuri, este vorba mai degraba despre gasirea unei potriviri corecte decat despre gasirea unei agentii care sa poata face in mod competent munca.

De multe ori, cand o un client sau un manager al unei companii vine la mine spunand ca au fost ,,tepuiti” de o agentie de renume, am constatat ca problema se rezuma mai mult la potrivire decat la munca efectiva.

De exemplu, strategia mea de abordare SEO (parare strict personala) este mai agresiva decat multi altii atunci cand vine vorba de lucrari.

Avem tendinta de a cere iertare in locul permisiunii.

Acest lucru functioneaza bine pentru multi clienti.

Acesta este motivul pentru care clientii care doresc sa administreze micro-aspecte ale campaniei lor, si in multe cazuri constatam ca nu sunt potriviti pentru noi.

Asta nu inseamna ca companiile care doresc sa isi administreze indeaproape agentiile sunt clienti rai .

De fapt, am avut succes cu ei din momentul in care ce ne-am inteles.

Dar clientii care doresc sa stie tot ce facem tot timpul, de obicei, nu colaboreaza mult timp cu agentia mea.

Totul se potriveste.

Indiferent de potrivire, atunci cand o companie este ieftina, aceasta poate avea probleme.

Fa un Calcul

O sa va rog sa faceti niste calcule pur matematice.

Promit ca va fi relativ nedureros.

Iata cateva statistici salariale SEO  oferite de catre Glassdoor .

Numerele au fost rotunjite pentru a fi percepute cat mai simplu.

Salariul mediu SEO

(1-3 ani experienta)

Salariul mediu SEO

(4-6 ani experienta)

Salariul mediu SEO

(7-9 ani experienta)

Salariul mediu SEO

(10-15 ani experienta)

$ 55.000 $ 64.000 $ 76.000 $ 85.000

Nu sunt cel mai in masura sa-mi dau cu parerea in mod oficial dar dupa 7 ani in jocul SEO ca si “cobai de birou”, am o idee destul de buna despre efortul minim necesar pentru a demonstra succesul.

Presupun ca un efort SEO de baza pentru un site simplu va necesita aproximativ 10 ore de munca pe luna, in majoritatea cazurilor.

Cele 10 ore se aplica numai dupa o luna.

Prima luna necesita in mod obisnuit mai mult de 10 ore, deoarece toate lucrurile – audituri, strategie, comunicare etc. – sunt in faza de start.

Sincer, daca nu sunteti mai eficient decat oricine cu care am lucrat, veti constata ca chiar si cel mai de baza site necesita 10 ore de munca in fiecare luna, cu exceptia cazului in care pur si simplu nu veti face griji pentru imbunatatirea stadiului actual in care se afla in momentul preluarii sale.

Exista exceptii?

Da.

Site-urile care concureaza in nisele de concurenta scazuta pot scapa cu mai putin de 10 ore de munca pe luna.

Dar daca doriti sa primiti in continuare un ROI de 3 ori mai mult decat platiti pe site, va trebui sa cheltuiti 10 ore pe luna cu el.

S-ar putea sa scapati de aceste rezultate fara a face cele 10 ore necesare timp de cateva luni, dar in cele din urma, rezultatele dvs. se vor degrada si veti ajunge sa cheltuiti mult mai mult de 10 ore pentru a obtine rezultatele vizibile acolo unde este necesar.

In opinia mea, publicitatea ar trebui sa ofere un returning de trei ori a efortului si a banilor depusi sau nu exista niciun motiv pentru a face totul.

Aceasta publicitate include SEO.

SEO ieftin nu este luat in calcul

V-am aratat salariile si am vorbit despre timpul necesar pentru a pune la cale un program de calitate pentru a da randament in procesul SEO.

Daca o persoana va lucra un program standard de 20 de ore pe saptamana, consider ca doar aproximativ 10 din acele ore saptamanale sunt facturabile.

Oamenii au nevoie de timp pentru a face sarcini administrative, pentru a face pauze, tendinte de cercetare – lista continua si continua.

Asadar, majoritatea celor care nu sunt dispusi sa lucreze pana cand sangereaza degetele (care ar trebui sa fie majoritatea dintre noi) au aproximativ 60 de ore pe luna de lucru efectiv disponibile pentru a face SEO pentru clienti.

Cand platiti cuiva 500 Euro/luna pentru a lucra la SEO, platiti pentru timpul acordat, indiferent daca este prezentat intr-o lista de sarcini sau o mare parte de ore.

Sa presupunem ca un salariu minim de intretinere a unei persoane in medie, este in jur de 20.000 Euro / an.

Pentru a face atat de mult, dupa achitarea taxelor, o persoana fizica ar trebui sa aiba minim 3 proiecte la 500 de euro pe luna pentru a ajunge la acel salariu anual de 20.000 de euro.

Cu 3 proiecte si o medie de 60 de ore pe luna pentru a lucra, platiti SEO dvs. in medie de 25 Eur / ora pentru optimizarea site-ului.

Aceasta nu include costurile de abonament la unelte (cel putin 200 – 300 Eur pe luna, daca suntem sinceri), cheltuieli generale cum ar fi calculatoarele sau orice alte utilitati necesare pentru a va putea verifica activitatea.

Rata orara incepe sa scada precipitat odata ce adaugam cheltuielile normale ale activitatii.

Acest nivel de salariu poate functiona pentru un intern sau cineva din afara Statelor Unite, dar aruncati o privire din nou asupra salariilor de mai sus pentru un minut.

Daca doriti pe cineva cu experienta, nu le veti primi pentru 10 euro pe ora.

Cel putin nu in Anglia, SUA sau alte tari cu un impact economic inca stabil.

Sigur, exista unii oameni care pot lucra mai repede decat altii – dar cu siguranta castiga mai mult de 15 euro pe ora daca sunt buni.

Chiar daca au redus jumatatea livrarilor la jumatate, nu realizeaza ceea ce merita la 500 de euro pe luna pe client.

Chiar si la 1.000 de euro pe luna, in majoritatea cazurilor, nu primiti salariile din tabelele de mai sus.

Sincer, daca cineva se pricepe la SEO, cineva ii va plati mai mult de 15 Euro pe ora.

Vrei persoana care nu lucreaza bine la unul dintre cele mai importante proiecte operationale pe care il detii in acest moment?

Linia de Jos

Daca cautati preturi mici pentru serviciile SEO, va platiti singuri pierderile viitoare.

Probabil ca un SEO ieftin nu este implementat de cineva cu multa experienta.

Daca “colturile” sunt taiate, puteti de fapt sa va confruntati cu probleme.

SEO prost, sau “BAD SEO” care nu respecta liniile directoare stabilite de motoarele de cautare, este de obicei mai rau decat lipsa unui serviciu SEO.

In mod clar, un program cu costuri mai mici nu ofera rezultate adecvate pentru a arata o rentabilitate eficienta, sau cineva lucreaza pentru un salariu incredibil de mic din cauza oportunitatilor de moment.

Mai multe resurse:

  1. https://www.searchenginejournal.com/seo-cost-calculator/264305/
  2. https://www.searchenginejournal.com/avoid-cheap-seo-packages/245687/
  3. https://www.searchenginejournal.com/seo-content-how-much-should-you-pay/311885/
Click Aici daca doresti un Audit SEO Gratuit