Daca exista un lucru care este constant in marketingul digital, este ca nu se opreste niciodata sa evolueze.

Marketingul digital ne-a ajutat sa ramanem conectati cu clientii nostri in timpul pandemiei de Covid-19. Pentru antreprenori, canalele de marketing digital, cum ar fi publicitatea pe retelele sociale, le ofera oportunitatea de a ajunge la clienti cheltuind o fractiune din bugetul pe care altfel l-ar fi epuizat pe canalele traditionale de marketing.

Cu provocarile si restrictiile pe care le aduce varianta Omicron, liderii in afaceri ar trebui sa analizeze modul in care marketingul digital ii poate ajuta sa se mentina in limitele bugetelor, ramanand in acelasi timp conectati cu publicul lor. Iata cinci tendinte de marketing digital pe care liderii de afaceri ar trebui sa le imbratiseze in acest an.

Fondatorul Facebook: Mark Zuckerberg este printre cei care pariaza pe metaverse. Intr-o scrisoare, el a explicat de ce Facebook, numit acum Meta, imbratiseaza metaverse. ,,In acest viitor, te vei putea teleporta instantaneu ca o holograma pentru a fi la birou fara a face naveta, la un concert cu prietenii sau in camera de zi a parintilor tai pentru a fi alaturi de ei. Acest lucru va va deschide mai multe oportunitati, indiferent unde locuiti. Veti putea petrece mai mult timp pentru ceea ce conteaza pentru dvs., veti reduce timpul in trafic si veti reduce amprenta de carbon”, a scris el.

Afacerile si agentii de marketing ar trebui sa inceapa sa se gandeasca la care va fi rolul lor in acest nou univers. Lucrurile de luat in considerare ar putea fi cum sa integrezi realitatea virtuala si experientele fizice, astfel incat clientii tai sa aiba mai multe moduri de a experimenta marca ta.

Vorba din gura in gura este cheia

Nu este vorba de a va raspandi mesajul in toata lumea, ci de faptul ca aveti oamenii potriviti care vorbesc despre brandul dvs. Marketingul de influenta este inca urias si este o tendinta care este aici pentru a ramane in viitor. Asigurati-va ca luati in considerare influentatorul care va poate influenta cu adevarat deciziile clientilor dvs. Numarul de urmaritori nu este intotdeauna un bun indicator al eficientei unui influencer in a influenta deciziile. Luati in considerare implicarea utilizatorilor si cereti influentei sa prezinte studii de caz inainte de a lua decizia de a lucra cu el.

Asigurati-va ca echipa dvs. de marketing este la curent

Tendintele de marketing digital evolueaza constant. Asigurati-va ca echipa dvs. de marketing este la curent si ia cunostinta frecvent cu cele mai recente tendinte de marketing si de modul in care le-ar putea implementa in strategia dvs. de marketing digital.

Videoclipul este un instrument de marketing eficient

Videoclipul este o modalitate strategica de a ajunge la clientii pe retelele sociale de ani de zile si este aici pentru a ramane pentru multa vreme. Platforme precum TikTok si Instagram prezinta moduri noi in care marcile pot comunica cu clientii lor. Din experienta mea, ii sfatuiesc intotdeauna pe oameni sa ,,arate, nu sa spuna”. Clientii, in special pe retelele de socializare, nu citesc intotdeauna articolele. Spune ce vrei sa transmiti prin intermediul unui videoclip. Tendintele de editare video continua, de asemenea, sa evolueze, asa ca asigurati-va ca echipa dvs. video urmeaza cele mai recente tendinte pentru a iesi in evidenta intr-o mare de continut. De asemenea, retineti ca implicarea este esentiala. Vrei ca clientii tai sa comenteze, sa aprecieze si/sau sa partajeze mesajul tau, si nu doar sa-l vada.

La final, totul este despre povestea pe care o spui

Cheltuirea unei parti din buget si utilizarea tuturor canalelor de marketing potrivite nu va va garanta neaparat succesul. Totul este despre povestea pe care o spui clientilor tai! Din experienta mea, stiu ca, daca povestea si misiunea unui brand se invarte in jurul clientilor lor si daca produsul/serviciul acestuia ii va ajuta sa prospere, sa-si atinga obiectivele sau sa ii faca pe ei si comunitatile lor oameni si locuri mai buni, atunci au succes. Amintiti-va ca este vorba despre clientul dvs., nu despre dvs., iar scopul dvs. ca afacere este sa ii ajutati sa le usurati viata.

noutati google