design web responsive

Daca ati vazut vreodata designeri si dezvoltatori de site-uri web vorbind despre design web, trebuie sa fi observat ca designul web responsive este subiectul lor preferat.

Ce este responsive web design? Practic, scopul designului web responsive este sa va asigurati ca site-ul dvs. arata bine si functioneaza bine pe orice dispozitiv. Un site web receptiv se adapteaza automat pentru a se potrivi platformei si dimensiunii ecranului utilizatorului. A avea un site prietenos cu dispozitivele mobile in zilele noastre este foarte important, asa ca se recomanda utilizarea unui design responsive.

Pentru a imbunatati experienta utilizatorului si a creste vizibilitatea site-ului dvs. pe Google, puteti utiliza un generator de site-uri web receptiv, cum ar fi Wix.com, atunci cand concepeti site-ul. Acest lucru va va asigura ca site-ul dvs. arata grozav si functioneaza corect pentru toti vizitatorii de pe toate dispozitivele.

Acest articol expune cateva motive convingatoare pentru care designul site-ului web receptiv este foarte important, mai ales in 2022.

design web responsive

Traficul major pe site provine din cautari individuale pe site. Cand site-ul dvs. este usor de accesat pentru toate dispozitivele si utilizatorii pot cauta usor si covenabil, va veti bucura de generarea de clienti potentiali, conversiile de clienti potentiali si de multe alte beneficii. Cu alte cuvinte, capacitatea de reactie a designului web imbunatateste usurinta de utilizare a site-ului web si poate face mai usor pentru oameni sa cumpere de pe diferite dispozitive.

Acest lucru este util in special pentru companiile de comert electronic care pot asista la o crestere a vanzarilor dupa ce au optat pentru un site web adaptabil.

2. Permite actualizarea rapida a site-ului

design web responsive

Un audit SEO nu ar trebui sa fie rapid. Pur si simplu este nevoie de timp pentru a descoperi cauzele profunde ale problemelor care va afecteaza sanatatea online. In functie de dimensiunea site-ului dvs., un audit adecvat poate dura intre 2 si 6 saptamani. Auditul este necesar atunci cand faceti modificari majore la orice site web, iar un specialist SEO trebuie sa efectueze o investigatie aprofundata pentru a face recomandari exacte si de impact.

Un audit SEO nu ar trebui sa fie ,,o solutie dedicata tuturor”. In timp ce unele elemente tehnice sunt necesare pentru toate site-urile web, ar trebui sa se efectueze o analiza situationala la inceputul unui audit SEO pentru a se perfectiona in zonele de interes pentru acel site.

In cele din urma, recomandarile dvs. de audit SEO ar trebui sa poata fi actionate. Ar trebui sa existe o cale clara spre finalizare; prioritizate cu impactul proiectat si efortul asociat cu fiecare recomandare. Rezultatul oricarui audit SEO ar trebui sa transmita cu precizie o foaie de parcurs usor de urmat.

3. Imbunatateste optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO)

design web responsive

Algoritmul de clasare Google accepta site-uri web care au design responsive. De asemenea, se observa faptul ca astfel de site-uri web se clasifica rapid in zonele locale. Motivul pentru clasarea lor in primele pozitii este ca o mare parte a traficul generat in mediul online vine de pe dispozitivele mobile, asa ca Google a trecut la indexarea pe dispozitivele mobile. Aceasta inseamna ca Google indexeaza si clasifica site-ul dvs. in functie de versiunea mobila. Prin urmare, a avea un site web receptiv este foarte important cand vine vorba de SEO.

4. Totul devine mai usor de gestionat

design web responsive

Cand aveti un singur site web pentru a efectua toate sarcinile si a atrage utilizatorii online de pe toate dispozitivele mobile, puteti continua cu usurinta toate sarcinile de gestionare. Gestionarea site-urilor web pentru utilizatorii de dispozitive mobile si separat de cei care utilizeaza computere poate fi o sarcina putin confuza, care necesita timp si efort. A avea site-uri diferite pentru utilizatorii diferitelor dispozitive va avea ca rezultat costuri mari ale site-ului.

Pare mai potrivit sa investesti in responsivitatea unui singur site web, in loc sa platesti mai mult pentru site-uri diferite. De asemenea, va va beneficia pe termen lung, facilitand optimizarea site-ului si promovarea acestuia prin canalele de socializare.

5. Imbunatateste experienta utilizatorului online

design web responsive

Daca site-ul dvs. nu are un design responsive, utilizatorii nu vor putea obtine informatiile dorite. Ferestrele pop-up inutile, imaginile irelevante si informatiile textuale fara temei pot distrage atentia utilizatorilor, dar atunci cand aveti un site receptiv, utilizatorii vor obtine toate informatiile intr-un mod simplu.

Designul responsiv se ocupa si de navigarea site-ului web, facilitand navigarea comoda utilizatorilor tuturor dispozitivelor mobile.

Sa vedem de ce imbunatatirea experientei utilizatorului este foarte importanta in 2022.

  • 61% dintre utilizatori parasesc un site atunci cand nu gasesc informatia dorita din prima incercare.
  • 57% dintre utilizatori fac o achizitie atunci cand au avut o experienta pozitiva folosind un site.
  • Conform sondajului realizat de Google, 48% dintre utilizatori considera ca afacerea este destul de iresponsabila fata de nevoile clientilor atunci cand designul site-ului web nu este responsive.

6. Promoveaza partajarea linkurilor pe mai multe dispozitive

design web responsive

Ori de cate ori utilizatorul partajeaza un link de pe site-ul dvs. cu un utilizator de pe un alt dispozitiv, cum ar fi un smartphone, designul responsive face imediat posibil ca utilizatorul mobil sa acceseze aspectul responsiv al site-ului.

Daca designul unui site web nu este responsive, utilizatorul de telefon mobil nu va putea vedea toate informatiile dorite pe prima pagina. Un link catre un site web care nu este responsive este total inutil pentru un utilizator de telefon mobil.

7. Permite crearea unui segment mobil

design web responsive

Cu un design web receptiv, puteti crea un segment mobil care va permite sa vedeti toate analizele site-ului dvs. prin intermediul telefonului dvs. Este cea mai importanta caracteristica de care beneficiaza strategia de afaceri pentru proprietarii de afaceri mici care doresc sa intre in contact cu statisticile despre traficul pe site-ul lor. Statisticile ii ajuta sa estimeze timpul petrecut de utilizatori pe site-ul lor web si performanta generala a unui site pe motoarele de cautare.

Capacitatea de reactie a designului site-ului web nu este benefica numai pentru clienti si utilizatori, ci si pentru companii. Cu optiunea de segment mobil, monitorizarea site-ului web devine o sarcina extrem de usoara.

Verdictul final

Nu este un secret pentru nimeni ca populatia tanara este mai orientata spre utilizarea telefoanelor mobile si tendinta de a naviga pe desktop-uri este in scadere. Din statistici reiese clar ca tendinta de utilizare a telefoanelor mobile este in crestere semnificativa.

Asadar, responsabilitatea de baza a afacerii este de a-si asigura prezenta online, optand pentru un site web adaptabil.

Echipa Agent Promovator are o experienta vasta in crearea si optimizarea site-urilor responsive cu rezultate semnificative in procesul de optimizare seo si pozitionare in topul clasamentului Google prin tehnici de design responsive in tendintele actualei cereri din piata.

Contacteaza-ne chiar acum pentru a obtine o evaluare a site-ului tau actual, absolut gratuit!

noutati google