A ajunge in topul Google si a obtine mai mult trafic organic in motoarele de cautare se simte destul de bine ca si imbunatatire a autoritatii domeniului dvs. Optimizarea pentru motoarele de cautare, sau SEO, este arta de a imbunatati performanta site-ului dvs., astfel incat sa puteti obtine un clasament mai bun in paginile cu rezultate ale motorului de cautare si, la randul sau, mai mult trafic organic.

Puteti obtine mai multe vizite organice daca dezvoltati o strategie, eliminati erorile tehnice ale site-ului dvs., folositi versiunea sa mobila, efectuati o optimizare externa si interna corecta, actualizati continutul site-ului in mod regulat, dezvoltati un blog cu continut unic si promovati site-ul dvs. prin intermediul retelelor sociale.

Puteti obtine vizite organice folosind un set de metode de lucru, instrumente si recomandari.

Urmati ghidul nostru in 7 pasi pentru a creste traficul organic pentru blogul si site-ul dvs. de afaceri.

Daca veti vedea succes pe termen lung in campaniile dvs. SEO si veti creste traficul organic in timp, este esential sa aveti un plan SEO clar si bazat pe date.

Acest plan ar trebui sa prezinte obiectivele dvs. si modul in care le veti realiza. Ideea este sa stabiliti obiective realizabile, realiste, care sa contribuie la obiectivele mai largi ale companiei.

Daca scopul tau este sa cresti traficul general pe site si nu conteaza atat de mult in ceea ce priveste conversia acelor vizitatori in potentiali clienti, poti fi destul de diversificat in campaniile tale SEO si in directionarea cuvintelor cheie. In schimb, daca aveti nevoie sa cresteti traficul organic catre anumite parti ale site-ului dvs., veti avea nevoie de o strategie SEO mai specifica.

Cititi articolul – 5 tendinte de marketing digital care pot ajuta afacerile in 2022

2. Gasiti Cuvantul Cheie Relevant Pentru Continutul dvs.

Puteti gasi cuvinte cheie relevante pentru paginile dvs. prin:

 • Efectuarea cercetarii cuvintelor cheie folosind instrumente adecvate de cercetare a cuvintelor cheie
 • Concentrarea pe cuvinte cheie cu termeni mai largi ca si context (mai mult de 3 cuvinte)
 • Concentrarea pe cuvintele cheie LSI [este similar cu cuvintele cheie primare]

Relevanta cuvintelor cheie genereaza trafic de calitate catre site-ul dvs. Se refera la conceptul de relevanta a cuvintelor tale cheie pentru fiecare pagina a site-ului tau.

3. Versiunea Mobila a Site-ului Web

Peste 65% dintre utilizatorii de internet prefera sa selecteze si sa comande produse de pe dispozitivele mobile. Nu poti pierde o audienta atat de mare si ar trebui sa ai grija de versiunea mobila a site-ului tau. Va permite sa cresteti de mai multe ori acoperirea publicului tinta, sa cresteti vanzarile si abonamentele.

Sfaturi Pentru Optimizarea Site-ului Pentru Mobil

 • Puteti crea o versiune mobila separata sau puteti utiliza un design adaptiv al site-ului dvs. principal. In ultimul caz, va exista o ajustare automata a ecranelor diferitelor dispozitive.
 • Oferiti o navigare usoara pe site-ul dvs., deoarece utilizatorul nu are o tastatura sau comenzi rapide pentru a naviga pe site-ul dvs. web.
 • Daca site-ul dvs. are categorii, definiti-le clar prin navigare cat mai simpla.
 • Incercati sa evitati ferestrele pop-up, acestea arata bine pe desktop, dar pot deranja utilizatorii atunci cand sunt afisate pe dispozitivele mobile.

Cititi articolul – 7 motive pentru care designul web responsiv este important in 2022

4. Actualizari Regulate a Continutului Existent

Actualizarile de continut sunt un factor destul de important care influenteaza clasamentul web. Vorbim despre actualizarea materialelor postate anterior, precum si publicarea altora noi. Ajuta la mentinerea pozitionarii actuale in clasamentul web, creste credibilitatea si are un efect pozitiv asupra indexarii.

Este important sa pastrati continutul cat mai relevant posibil. Acest lucru se datoreaza faptului ca motoarele de cautare acorda prioritate continutului actualizat in mod regulat, care va oferi valoare pentru o perioada mai lunga de timp.

Adaugati elemente multimedia pe paginile dvs. atunci cand le actualizati. Puteti incorpora infografice pentru a va face continutul mai captivant si mai interactiv. Acest lucru va creste, de asemenea, timpul de asteptare, ceea ce este un semn al unei experiente bune oferite de utilizator.

Ar trebui sa efectuati actualizari in mod regulat, conform planului de continut. Va permite sa lucrati cu cuvinte cheie noi si sa atrageti trafic organic din motoarele de cautare.

5. Blogging

Un blog este o resursa valoroasa necesara pentru a atrage trafic organic nu doar pentru cereri comerciale, ci si pentru solicitari de informatii. Obisnuiam sa alegem cu grija bunurile inainte de tranzactie. Un blog cu continut interesant si relevant creste sansele ca dupa citirea recenziei, vizitatorul sa realizeze actiunea tinta.

Cand scrii pe blog, impartasesti cunostinte valoroase pe care publicul tau le doreste. Cand cauta aceste informatii cu cuvantul cheie relevant pe care il vizati, va descoperi site-ul si va verifica postarea. Va permite sa atrageti mai multi clienti potentiali catre pagina dvs., deoarece oferiti informatii utile pe care ei le cauta.

Pe blog, puteti publica stiri, materiale informative, precum si infografice, recenzii video – tot ceea ce poate atrage atentia si incuraja vizitatorii sa isi faca o idee despre ceea ce oferiti dvs. Cand scrii articole pentru un blog, poti folosi linkurile catre un catalog de servicii/produse pentru ca clientul sa poata cumpara imediat produsul care ii place fara sa petreaca timp cautand pe site.

6. Distribuiti Paginile dvs. Web pe Retelele Sociale

Daca te bazezi exclusiv pe tacticile de optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) pentru a va ajuta sa sporiti traficul organic, pierdeti alte strategii valoroase care va vor ajuta sa generati mai mult trafic. Marketingul in retelele sociale ofera o alta oportunitate excelenta de a atrage utilizatorii catre site-ul dvs. prin link-uri catre articole de blog sau directoare de articole.
Retelele sociale sunt un canal perfect pentru a partaja continutul unui site web si articolele de blog cu cititorii sai. Odata ce va construiti loialitatea pe retelele sociale, veti putea posta continut nou si va veti asigura ca cititorii pot gasi lucruri noi imediat. In plus, continutul grozav din blog va va ajuta sa construiti mai multi adepti.

Va puteti partaja paginile pe profilul dvs. de socializare pentru a ajuta la generarea de trafic organic catre pagina dvs. web. Nu numai ca ii aduce pe adepti inapoi pe site-ul tau web, dar daca iti distribuie postarea, genereaza trafic nou catre pagina ta.

7. Castiga Backlink-uri

Daca doriti sa cresteti traficul organic in afara optimizarilor de pe site-ul dvs., trebuie sa castigati backlink-uri. Backlink-urile sunt link-uri catre site-ul dvs. de la alte site-uri externe. Backlink-urile sunt vitale pentru succesul site-ului dvs., deoarece este unul dintre cei mai inalti trei factori esentiali pe care Google ii foloseste in clasarea site-urilor web. Aceste link-uri ajuta la cresterea increderii si autoritatii site-ului dvs. in industria dvs.

Cel mai bun mod de a castiga backlink-uri este de a crea continut relevant, legat de industrie. Blogul dvs. poate servi drept o oportunitate excelenta pentru dvs. de a castiga backlink-uri de la site-uri credibile.

Blogging-ul este cea mai buna sursa pentru backlink, deoarece:

 • Le puteti distribui pe retelele sociale
 • Puteti scrie despre diverse subiecte
 • Puteti viza numeroase cuvinte cheie
 • Le puteti impartasi in buletinele informative prin intermediul e-mail-urilor

Deoarece blogurile sunt versatile, creeaza diverse cai si oportunitati pentru a ajunge la oameni care ii vor trimite inapoi la postarile tale de pe propria lor pagina.

Concluzie

Daca vrei mai mult trafic organic, trebuie sa lucrezi pentru asta. Aceasta inseamna sa depui tot ce e mai bun de fiecare data, sa urmaresti oportunitatile pe care concurentii dvs. le-au ratat, sa fii consecvent, sa scrii bloguri in mod strategic si “sa ramai in partea buna” a motorului de cautare Google.

Toti acesti pasi vor necesita timp, dar daca esti cu adevarat hotarat sa reusesti in acel obiectiv la care ai visat, atunci fa acesti pasi acum, deoarece este prima parte a calatoriei tale.

Daca aveti ganduri sau intrebari despre construirea traficului organic sau daca doriti sa aflati mai mult despre acest subiect, va rugam sa lasati un comentariu sau sa ma contactati!

noutati google