Hai sa vorbim
Berveni 48A, Bucuresti, Romania,
contact@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Colaborari
colaborari@agentpromovator.ro
Ph: +4.0741.919.919
Back

Consultant marketing – Ce reprezinta si de ce este important pentru afacerea ta?

Google News

Daca doriti sa realizati un plan de marketing digital de succes, primul dvs. pas este sa executati si sa analizati diferite strategii prin tipologii seo alaturi de un consultant in marketing, sa stiti unde se incadreaza fiecare tehnica de marketing in strategia dvs. si sa identificati strategia care sa avizeze si sa implementeze cu succes planul de marketing in mediul online. Ce mai poate face acest consultant marketing pentru organizatia dvs.?

Daca doriti sa implementati noi proiecte in organizatia dvs., sa ii restructurati capacitatile digitale sau sa lansati o noua strategie pentru a va maximiza si optimiza performantele, este timpul sa solicitati serviciile unui consultant marketing.

O agentie de marketing online va va ajuta doar sa organizati idei si concepte, sa realizati strategii si sa puneti in miscare diferitele etape ale proiectului dvs. de la brainstorm-ul initial pana la executarea acestuia.

Consultant Marketing Online

 

Ce reprezinta consultanta in marketing online?

Un consultant marketing ghideaza companiile atunci cand organizatiile incearca sa se pozitioneze in spatiul online si sa ofere evaluari personalizate printr-un proces care include evaluarea, optimizarea si dezvoltarea de solutii in afacerile lor.

Companiile trebuie sa dezvolte o metodologie care sa transforme eforturile si investitiile in eforturi online care sa dea roade, dar au, de asemenea, sfaturi calificate si expertizate pentru a ajunge acolo. Firmele de consultanta in marketing online ajuta la rezolvarea oricaror acele intrebari care nu ne permit sa avem o prezenta online optimizata in mod adecvat.

De ce sa angajezi un consultant in marketing?

S-ar putea sa fie multi dintre voi care considera ca departamentul de marketing sau persoana responsabila de marketing intr-o organizatie poate desfasura singura procesul de consultanta, dar nu este cazul. Serviciile agentiei ofera o noua perspectiva si un nivel de specializare greu de atins prin orice alte mijloace.

Acestea sunt motivele angajarii unui consultant in marketing:

  1. O perspectiva exterioara: unul dintre motivele principale pentru angajarea unui consultant este obtinerea unui punct de vedere extern. Ei vad lucrurile cu mai multa claritate si, mai presus de toate, cu obiectivitate.
  2. Specializare: un consultant in marketing online va ofera sansa de a lucra cu specialisti din toate domeniile spatiilor de marketing, cum ar fi UX, SEO, Social Media si multe altele. Veti optimiza termenele si resursele lucrand cu specialisti in aceste domenii.
  3. Costuri: timpul inseamna bani, iar un consultant poate economisi banii unei organizatii. Expertiza lor le va asigura ca pot rezolva problemele mai rapid.
  4. ROI: un consultant specializat in marketingul online se va asigura ca investiiile vor merita si le puteti masura profitabilitatea din indicatorii de performanta.

Ce pot face serviciile de consultanta in marketing pentru compania dvs.?

O consultanta in marketing creeaza planuri de marketing online, defineste strategiile de care aveti nevoie pentru a va pozitiona pe piata pentru a va dezvolta si apoi sa le expuneti eficient pe canalele necesare de socializare pentru a ajunge la publicul dvs. tinta cu succes.

De asemenea, vor intra in aspecte critice pentru dezvoltarea oricarei intreprinderi, cum ar fi:

1. Site web
Un consultant analizeaza de ce este nevoie, cea mai buna tehnologie pentru a va crea site-ul web si afacerea dvs. online in ansamblu. Va va ajuta sa realizati un site web care sa reprezinte cel mai bine marca dvs. si care este, de asemenea, cel mai atractiv instrument pentru clientii dvs. de a creste capacitatea de conversie.

2. Comunicatii digitale
Un consultant in marketing poate analiza situatia in timp real a companiei dvs. si poate defini si dezvolta profilul complet al potentialilor clienti (Personas pentru cumparatori) pe care urmeaza sa ii vizati. Apoi vor lua toate aceste informatii si vor implementa un plan de marketing bazat pe o analiza a pietei, a concurentilor si a obiectivelor afacerii. Unul dintre ceilalti piloni fundamentali pentru strategia dvs. de comunicare corporativa este sa va dati seama pe ce canale digitale includem (social media, bloguri corporative etc.) ca parte a abordarii noastre.

3. Strategia de vanzari
Una dintre diferentele principale dintre marketingul online si cel traditional este ca publicitatea online creeaza pozitionare si creste dimensiunea comunitatii. O consultanta in marketing determina ce campanii ar trebui sa efectuati, cand, ce parametri de segmentare sunt cei mai eficienti. De asemenea, va vor spune ce continut va beneficia cel mai mult de implicare in strategia voastra, precum si ca sunt actualizati in diferitele tipuri de formate de publicitate care sunt raspandite pe canalele online. Asta inseamna ca ne spun cum si unde sa vindem produsul sau serviciul nostru.

4. Masurarea performantei
Toate aceste aspecte nu sunt eficiente daca nu reusim sa masuram tot ceea ce determina succesul sau esecul proiectului nostru. Acesti indicatori includ numarul de vizite pe site-ul vostru web, rentabilitatea investitiei diferitelor campanii, ratele de conversie, clientii noi si multe altele. Un consultant online va va ajuta sa dezvoltati un tablou de bord online care va va ajuta sa monitorizati progresul strategiei dvs. digitale utilizand date analitice si sa va oferiti informatii in timp real pentru a va imbunatati imediat strategia.

5. Instrumente tehnologice
Transformarea digitala dicteaza faptul ca este fundamental sa implementam si sa folosim instrumente de automatizare a marketingului . Exista numeroase optiuni diverse pe piata, iar odata cu cresterea numarului de optiuni, dispunerea unei firme de consultanta experta in transformarea online va va ajuta sa o gasiti pe cea care satisface cel mai bine nevoile dvs. Consultantul va va ajuta, de asemenea, sa il implementati in organizatia dvs. si sa va instruiti echipa, astfel incat sa stie cum sa profite la maximum. Este unul dintre cele mai valoroase servicii pe care le putem dobandi in mediul de afaceri actual.

De ce ar trebui afacerea dvs. sa apeleze la consultanta in marketing digital?

Etapele procesului de consultanta marketing

Dupa ce ati pastrat serviciile unui consultant in marketing<span style=”font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, ‘Segoe UI’, Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif, ‘Apple Color Emoji’, ‘Segoe UI Emoji’, ‘Segoe UI Symbol’; font-size: 15px;”>, acesta va parcurge fiecare etapa a procesului lor.

Pasul 1: Efectuam o analiza SWOT anterioara. Trebuie sa stim unde este punctul nostru de plecare si sa analizam panorama competitiva a companiei, contextul pietei, oportunitatile pietei, slabiciunea si multe altele. Analiza SWOT ofera informatiile necesare pentru a incepe prin a intelege contextul dvs. specific.

Pasul 2: Definim obiectivele SMART . Trebuie sa stabilim obiective clare care sa se alinieze companiei pentru a determina ce actiuni vom intreprinde. De asemenea, vom face o comparatie si vom evalua valorile si vanzarile, si nu in ultimul rand vom crea palnia de conversie online specifica afacerii dvs.

Pasul 3: Identificam publicul tinta. Dezvoltam o descriere detaliata a tintei voastre care detaliaza cine sunt, gusturile, nevoile, problemele, ingrijorarile lor etc. Aceasta va fi persoana noastra pentru cumparator . Va trebui apoi sa implementam tehnici de achizitie a clientilor pentru a ajunge la utilizatori prin diferite canale si experienta coeziva.

Pasul 4: Expertul nostru in SEO si SEM va efectua o analiza tehnica a autoritatii domeniului pe care il detineti online, precum si a relevantei continutului vostru si a elementelor de imbunatatit si consolidat in domeniul online.

Pasul 5: Formam echipa de resurse umane si instrumente online. Acest pas implica identificarea de care aveti nevoie pentru a realiza strategia, precum si pentru a decide dispozitivele, platformele si alte nevoi tehnologice.

Pasul 6: Implementam planul si sustinem echipa clientului in proces. Un consultant de marketingonline nu numai ca determina strategia ca parte a ofertei sale de servicii, dar include si instruire si asistenta pe tot parcursul implementarii pentru a garanta rezultatele dorite.

consultanta in marketing va ajuta sa intelegeti piata in care functioneaza piata dvs., concurenta, punctele tari si punctele slabe, tendintele care isi pun amprenta si alte componente. 

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

Mario Grigorescu
Mario Grigorescu
https://agentpromovator.ro
Numele meu este Mario Grigorescu și sunt Consultant in Marketing Online si Expert SEO, iar din punct de vedere personal sunt biker, cinefil si pasionat de tehnologie. In urma cu 10 ani am fondat Agent Promovator, Agenție de Marketing Online Premiată. Alături de echipa mea, am ajutat peste 250 de companii din diferite domenii industriale (educație, e-commerce, HoReCa, transporturi, auto, fashion, medicina si retail) să își crească vizibilitatea in cautarile organice, pana in Prima Pagina Google și să dubleze profitul afacerii lor. Actualmente ajut firmele mici si mijlocii cu servicii de Consultanță in Marketing Online și Optimizare SEO pentru a obține trafic organic și vizibilitate online in Prima Pagină Google!

Acest site foloseste cookieuri pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor. Declaratie Cookies