Marketing Online, Strategii Online

3 motive pentru care campaniile de E-mail Marketing raman cele mai bune instrumente de marketing online
Telefoanele mobile au facut casutele de e-mail portabile, astfel incat nimeni sa nu mai fie offline. Sa profite de asta.


Ca si studiu recent in domeniul tehnologiei s-a constatat faptul ca se acorda o atentie tot mai mare pietei de Email Marketing fata de anii trecuti.

De ce? Tendintele mobile au adus o viata noua si relevantă pentru tehnologia actuala.

Cum din ce in ce mai multi consumatori aleg versiunea mobila online, vor ramane astfel conectati la cutiile postale personale 24 ore/zi, oriunde ar merge. Acest studiu de e-commerce si topografie facuta pe un plafon de 1.000 de adulti din SUA, a constatat o valoare a cresterii pietei de utilizatori a platformelor de Email Marketing in era mobila, astfel putand fi remarcati trei factori majori:


1. Toata lumea iubeste o afacere de succes.


Daca esti ca mine, esti de fapt o persoana care asteapta cu nerabdare un email nou de la Social Media Marketers de succes  cu o „surpriză ascunsa”, care se traduce la 70% din pretul de vanzare a e-book-urilor online oferite de ei.
Promotiile oferite prin Email Marketing reprezinta un mod eficient de a conduce un engagement, in special in jurul perioadelor de reduceri si promotii, atunci cand interesul consumatorilor in a face achizitii este mai mare si un e-mail de tip Call to Action poate ajuta la luarea unei decizii finale intr-o anumita directie. Ofertele, cum ar fi reducerile si ofertele speciale sunt foarte utile pentru consumatori, semnificat cu un procent de 62% dintre persoanele participante la sondaj si care afirma faptul ca aceste promotii i-au ajutat in luarea deciziilor de cumparaturi.

Nisate in mod corespunzator in jurul oportunitatilor sezoniere relevante, comerciantii cu amanuntul on-line pot mobiliza promovarea in timp util, in regim de urgenta, pe piata, cu oferte atractive, pentru a genera conversii. Este demn de remarcat faptul ca ofertele cu livrare gratuită (41%) si „cumpara un produs, pentru a primi altul gratuit” (37%) sunt cele mai atractive pentru consumatori. In plus, desi toata lumea iubeste o afacere de succes, femeile (50%), raspund mai mult la reducerile oferite decat barbatii (40%).

2. Oamenii sunt prea ocupati (si nerabdatori) la magazin.


Anul trecut, am facut toate cumparaturile de Craciun intr-o singura zi.
 Prietena mea, parinti, rude – au facut asta in trei ore. Care este motivul acestui delay? Cumparaturile on-line sunt mult mai convenabile decat orice in acest moment. Cnet estimeaza ca aproape o treime din totalul consumatorilor fac cea mai mare parte a cumparaturilor de vacanta on-line. In plus, o majoritate de 71% dintre cumparatori on-line au fost dispusi sa finalizeze achizitiile de pe orice dispozitiv mobil atunci cand cauta un produs, desi 67% au spus ca inca prefera tabletele.

In cele din urma, cumparaturile on-line au devenit o metoda importanta pentru consumatori in a face in mod convenabil achizitii, in special in randul persoanelor cu varste cuprinse între 27 si 45 de ani.

3. Telefoanele mobile au revitalizat E-mail-ul.


Ma uit la e-mail de pe telefonul meu nu mai putin de 50 de ori pe zi.
 Si nu sunt singurul. Atunci cand s-a facut o cercetare cu referinta la vacnta trecuta de vara, Cnet a constatat ca 34% din conversii au venit de pe dispozitivele mobile. Cu un numar tot mai crescut de persoane care acceseaza emailurile de marketing prin intermediul telefoanelor mobile si a comerciantilor cu amanuntul care vand ratele de conversie, puternic legate de aceasta tendinta, nu exista nici un dubiu ca  aceasta combinatie de e-mail mobil si furnizarea de mesaje promotionale este cea mai eficienta si ofera comerciantilor cu amanuntul un avantaj suplimentar in spatiul online.
Astazi, brandurile trebuie sa contina mesaje relevante, care rezoneaza cu rata de impact a consumatorilor individuali. Odata cu reaparitia e-mail marketingului, este posibil sa fie livrat mesajul potrivit, folosind canalul corect, la momentul potrivit, cu mai multa precizie decat inainte.


 

Author


AvatarAvatar

Mario Grigorescu

Mario este Consultant in Marketing Online pentru Afacerile Mici si Mijlocii, cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu. Tocmai a preluat un nou proiect pentru un arhitect din Grecia si manageriaza 5 proiecte online in acest moment si a ajutat peste 50 de Start-Up-uri sa se dezvolte in mediul online. Este extrem de comunicativ, are o experienta dovedita si foarte accesibila pentru orice tip de afacere. In plus, ca experienta, fiind in pas cu tehnologia este fascinat de tehnologia mobila si VR360 iar mai nou este pasionat de SEO :-) Tu poti fi urmatorul client fericit! Contacteaza-l chiar acum!