Consultanta, SEO, Strategii Online

Cum poti angaja un specialist SEO care poate tine pasul cu ritmul de schimbare SEO
seo consultant - mario grigorescu
Profesia de SEO s-a schimbat dramatic de-a lungul anilor. Pe masura ce Google isi modifica algoritmii, specialistii in SEO trebuie sa-si adapteze rapid practicile pentru a ține pasul. Cu timpul, unele dintre cele mai comune metode s-au oprit pur și simplu din lucru. Google angajeaza cei mai buni specialisti din lume pentru a-si pastra imunitatea algoritmului la activitati care ar putea afecta rezultatele cautarii. Pe cealalta parte a ecuatiei, specialistii SEO trebuie sa-si adapteze site-urile web pentru a se potrivi cat mai mult algoritmului curent. Desi cunoasterea modului in care algoritmul s-a schimbat in timp este utila in anumite conditii, este necesar, de asemenea, sa angajeze candidati SEO care poseda urmatoarele abilitati:


Gandirea rationala, lipsa emotiilor


Daca ati mai lucrat in SEO, mai ales intr-o industrie unde vanzarile depind in mare masura de vizibilitatea dvs. in rezultatele cautarii, stiti ce inseamna sa pierdeti sau sa castigati un rang superior Google.

Un specialist SEO ar trebui sa poata raspunde la urmatoarele intrebari:

• De ce site-ul a pierdut sau a obtinut clasamentul Google?
• Ce trebuie facut pentru a contracara sau pentru a beneficia de aceasta situatie?


Abilitatea de a vorbi si de a scrie convingator


Un specialist SEO ar trebui sa fie suficient de convingator pentru a-si justifica munca intr-un mod care sa nu-si alieneze superiorii. De multe ori trebuie sa astepte sa vada rezultatele muncii lor grele, dar supraveghetorii angajatilor ar trebui sa stie ce face specialistul lor si, chiar mai important, de ce o fac.


Abilitati tehnice


Utilizarea eficienta a programului Asana sau Slack este o abilitate de baza pe care fiecare specialist SEO trebuie sa o detina. In plus, acesta ar trebui sa aiba stapanirea programelor pentru analizarea legaturilor primite si a elementelor interne de pe site-ul web si a instrumentelor Google, cum ar fi Google Analytics si Google Search Console. Alte abilitati tehnice includ: abilitati de sau analiza tehnica a codului. Candidatul trebuie sa cunoasca configuratia serverului, in special modul in care poate accelera performanta site-ului. In plus, trebuie sa inteleaga cand codul site-ului are sansa de a fi indexat in Google.Invatarea independenta si motivarea inalta pentru a lucra


Domeniul SEO se afla in continua schimbare. Algoritmul motoarelor de cautare sunt guvernate de inteligenta artificiala. Prima pagina a rezultatelor cautarii Google este supusa unei schimbari vizuale constante. Toate acestea, precum si influenta Google AdWords si mediul de lucru in continua schimbare, forteaza specialistii SEO sa se auto-educe in mod continuu. Doar un candidat puternic motivat si independent este capabil sa faca fata acestei provocari.

Author


AvatarAvatar

Mario Grigorescu

Mario este Consultant in Marketing Online pentru Afacerile Mici si Mijlocii, cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu. Tocmai a preluat un nou proiect pentru un arhitect din Grecia si manageriaza 5 proiecte online in acest moment si a ajutat peste 50 de Start-Up-uri sa se dezvolte in mediul online. Este extrem de comunicativ, are o experienta dovedita si foarte accesibila pentru orice tip de afacere. In plus, ca experienta, fiind in pas cu tehnologia este fascinat de tehnologia mobila si VR360 iar mai nou este pasionat de SEO :-) Tu poti fi urmatorul client fericit! Contacteaza-l chiar acum!