Securitatea continua sa fie o preocupare pentru toate site-urile web, in special pentru site-urile web care ruleaza in WordPress. Intrucat pe un site web WordPress trebuie sa utilizati o multime de plugin-uri si teme de la terti pentru a da aspectul si functionalitatea dorita, securitatea va avea intotdeauna un aspect crucial pe care nu il puteti elimina din atentia dvs. ca si proprietar de site WordPress. WordPress ramane una dintre cele mai piratate platforme CMS pana in prezent, pur si simplu din cauza acestor probleme de securitate.

Exista diferite modalitati de a va proteja site-ul WordPress de riscuri si vulnerabilitati de securitate. Aici va vom explica cateva dintre ele.

1. Asigurati-va ca aveti o functie de blocare a site-ului web

Incercarile continue de tip brute-force ale hackerilor de a trece prin securitatea site-ului dvs. web reprezinta o preocupare comuna. O astfel de problema poate fi rezolvata printr-o functie de blocare care se ocupa de incercarile de conectare nereusite. Aceasta caracteristica previne accesul nesolicitat ori de cate ori exista vreo incercare de hacking care utilizeaza parole gresite in mod repetat. In cazul unor astfel de incercari, site-ul web este blocat si veti primi o notificare instantanee despre astfel de activitati.

Exista mai multe pluginuri credibile in acest scop. Puteti utiliza un plugin bun care vine cu multe functii de securitate pentru a proteja un site web WordPress. In afara de diverse alte caracteristici de securitate WordPress, dupa un anumit numar de incercari esuate de conectare, pluginul ar trebui sa interzica adresa IP a atacatorului.

2. Utilizarea autentificarii cu doi factori

Utilizarea unui modul de autentificare cu doi factori (2FA) pentru pagina de autentificare wordpress este o masura excelenta de securitate. Cu aceasta masura, utilizatorul trebuie sa furnizeze detalii de conectare cu doua componente separate. In calitate de proprietar al site-ului dvs. WordPress, puteti decide care sunt aceste doua componente in scopul autentificarii. Pot exista mai multe optiuni, inclusiv o parola obisnuita cu o intrebare secreta, un cod secret, un cod trimis catre un numar de telefon sau un e-mail, un set de caractere sau alte cateva optiuni.

3. Asigurati-va ca utilizati o parola puternica

Obtinerea accesului neautorizat datorita parolei slabe este o vulnerabilitate de securitate atat de comuna pentru site-urile web WordPress. Nu numai ca ar trebui sa utilizati un nume de utilizator unic, dar ar trebui sa utilizati si o parola puternica care sa combine valoarea numerica cu unele caractere. Cand utilizati o parola cu o combinatie de caractere diferite si cu o lungime de cel putin 10-15 caractere, sansele unui acces neautorizat devin minime. Exista, de asemenea, cateva instrumente Generator de parole puternice pe care le puteti utiliza. Ultimul sfat este sa va schimbati frecvent parola site-ului pentru a mentine hackerii la distanta.

4. Personalizati adresa URL de autentificare

Este intotdeauna recomandabil sa schimbati adresa URL a paginii de autentificare a site-ului dvs. WordPress, daca doriti sa o protejati de hackeri. Pagina de autentificare WordPress poate fi navigata cu usurinta prin wp-login.php si care poate fi vizualizata cu usurinta de oricine in adresa URL principala a site-ului web.

Acest acces usor la pagina URL de autentificare implicita, faciliteaza extrem de usor accesul hackerilor pentru a accesa pagina de autentificare si a utiliza incercari de tip brute-force pentru a avea acces la site-ul web. Acesta este motivul pentru care trebuie sa va personalizati adresa URL de conectare si sa protejati pagina de conectare a site-ului web impotriva hackerilor.

5. Treceti la HTTPS

Cand SSL este instalat pe un site web, va puteti asigura o autentificare sigura chiar si in timp ce calatoriti. Exista multe site-uri de hosting, iar planurile de gazduire ofera acest lucru gratuit. De asemenea, puteti utiliza un plugin SSL separat in acest scop si actualizati site-ul la HTTPS.

Avand certificat SSL puteti proteja site-ul web de scripturile ascunse nedemne de incredere care ruleaza de pe sistemul computerului si de orice script care este rulat pentru a fura date din formularele de autentificare. Mai mult, avand un certificat SSL va puteti bucura de rezultate mai bune ale cautarii Google.

6. Protejați directorul Wp-Admin

Protejarea directorului wp-admin este o practica importanta pentru cresterea securitatii WordPress. Deoarece tabloul de bord al administratorului WordPress este vizat in mod obisnuit de catre hackeri, trebuie sa-i consolidati securitatea. Puteti utiliza o parola pentru a controla accesul la directorul wp-admin. Cu aceasta metoda, proprietarul site-ului web WordPress trebuie sa trimita doua parole separate pentru a obtine acces la tabloul de bord.

7. Asigurati-va ca faceti copii de rezerva regulate pentru o securitate optima

Oricat de sigur va simtiti cu privire la datele site-ului dvs. web, nu exista lipsa de eforturi pentru a face imbunatatiri. Efectuarea unei copii de rezerva a site-ului in afara site-ului este o masura excelenta pentru a pastra datele site-ului dvs. in siguranta si protejate de vulnerabilitatile de securitate. Cand aveti o copie de rezerva, puteti restabili site-ul web WordPress intr-o stare activa oricand doriti. Pentru a face acest lucru posibil, exista atat ajutor de la furnizorii dvs. de gazduire, administratorii site-ului dvs. web WordPress, cat si diverse pluginuri terte.

8. Monitorizati jurnalele de audit

In cazul in care aveti WordPress multisite sau un site web WordPress cu mai multi autori, trebuie sa urmariti cu atentie activitatea utilizatorilor care se desfasoara in spatele “scenei”. Ar trebui sa stiti daca autorii si colaboratorii dvs. schimba parolele si daca exista alte lucruri care au loc in fundal. Toate aceste lucruri le puteti urmari pur si simplu prin monitorizarea jurnalelor de audit.

Exista mai multe pluginuri utile si credibile in acest scop. Unele dintre aceste pluginuri va pot trimite, de asemenea, notificari prin e-mail si rapoarte despre toate activitatile care se desfasoara in spatele dvs. Un astfel de jurnal de audit poate informa, de asemenea, in cazul in care un scriitor se confrunta cu probleme la conectare.

9. Alegeti o solutie de gazduire de calitate

In cazul in care furnizorul dvs. de servicii de gazduire nu este la inaltima asteptarilor, majoritatea eforturilor si necazurilor dvs. legate de site-ul dvs. web vor fi pierdute. Inainte de a utiliza trucuri si masuri pentru a spori securitatea site-ului dvs. web, ar trebui sa va asigurati ca aveti la bord un furnizor de servicii de gazduire de incredere. Nu este de mirare ca unele sondaje indica faptul ca peste 40% dintre site-urile web WordPress sunt piratate doar din cauza vulnerabilitatilor de securitate prezente in serverul de gazduire.

Problema este mai mare cu furnizorii de servicii de gazduire partajata. Furnizorii de gazduire de calitate precum SiteGround si BlueHost ofera o multime de functii bazate pe securitate pentru site-urile web WordPress. In cazul in care doriti o setare de securitate mai solida si mai fiabila, puteti alege intotdeauna un furnizor dedicat de gazduire. Furnizorii de gazduire dedicati sunt cunoscuti pentru asigurarea unor caracteristici de securitate robuste, latime de banda nelimitata, spatiu urias pe disc si multe functii care faciliteaza lucrurile din perspectiva securitatii.

Concluzie

WordPress ca principala platforma CMS va continua sa ramana populara printre site-urile web din toate nisele. Dar valoarea reala WordPress se pierde atunci cand nu reusiti sa abordati corect problemele de securitate. Masurile si sfaturile mentionate mai sus sunt testate si incercate pentru a imbunatati securitatea site-urilor web WordPress de pe aceste nise.

Doresc Securizare Site WordPress